Završno pospremanje na digitalnoj Tabuli ove godine malo kasni, no s dobrim razlogom. Proteklih mjesec dana proveli smo u redizajnu i modernizaciji našeg digitalnog školskog lista te ga sada donosimo u novom ruhu. Pritom smo pokušali na portalu zadržati prepoznatljiv stil i strukturu, a ujedno poboljšati brzinu učitavanja i preglednost, pogotovo na manjim uređajima – mobitelima i tabletima. Iskoristili smo ovu priliku da i brojne multimedijske sadržaje (interaktivne sadržaje, radijske emisije i videozapise) stavimo u prvi plan, a mnogo toga je iza nas i u protekloj godini.

Producirali smo više od 120 novinarskih članaka različitih formi – od vijesti i izvještaja pa sve do portreta kreativnih učenika, recenzija i tematskih članaka, a proveli smo i dvije uspješne digitalne kampanje na našem portalu i Instagramu – #šudigozajednoionline te #gleškolaizamene. Objavili smo i 12 radijskih emisija koje možete poslušati u našoj Medijateci, osmislili prvi interaktivni školski newsletter te priredili virtualnu izložbu o Erasmus+ projektima. Navedeni rad ponovno je prepoznao Jutarnji list koji je naš digitalni školski list već treću godinu za redom proglasio najboljim web izdanjem u digitalnoj konkurenciji srednjih škola.

U trenutku izradbe ove retrospektive, najčitaniji članak s više od 1000 pregleda je o našoj, sada već bivšoj, učenici Vanji Landripet koja po koži slika kao po platnu. Svih deset najčitanijih članaka možete istražiti u nastavku. Ukoliko ste nešto propustili iz naše prošlogodišnje produkcije, sada je prilika da to nadoknadite, a pozivamo vas da nam se i pridružite i stvarate s nama!

Vanja Landripet slika po koži kao po platnu

Ovisnici o ambiciji – bolest ili samo pohlepa?

ŠUDIGO – gle, škola i za tebe!

Ovisnosti i opsesije

¡Hola! ¿Kako webovci preživljavaju Španjolsku?

Gdje kreativnosti ne nestaje, ideja ne prestaje

Digitalni list “Tabula nova” ponovno proglašen najboljim u državi

Školski radio – novi medijski prostor za razvijanje kreativnosti

Gdje je nestao kvasac, gdje se skriva on?

Čarobni svijet manga ilustracija Petre Huško

Prethodni članakŠezdeset kreativnih godina naše škole
Sljedeći članakTjedan sigurnosti na internetu
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.