Završno pospremanje na digitalnoj Tabuli ove godine malo kasni, no s dobrim razlogom. Proteklih mjesec dana proveli smo u redizajnu i modernizaciji našeg digitalnog školskog lista te ga sada donosimo u novom ruhu. Pritom smo pokušali na portalu zadržati prepoznatljiv stil i strukturu, a ujedno poboljšati brzinu učitavanja i preglednost, pogotovo na manjim uređajima – mobitelima i tabletima. Iskoristili smo ovu priliku da i brojne multimedijske sadržaje (interaktivne sadržaje, radijske emisije i videozapise) stavimo u prvi plan, a mnogo toga je iza nas i u protekloj godini.

Producirali smo više od 120 novinarskih članaka različitih formi – od vijesti i izvještaja pa sve do portreta kreativnih učenika, recenzija i tematskih članaka, a proveli smo i dvije uspješne digitalne kampanje na našem portalu i Instagramu – #šudigozajednoionline te #gleškolaizamene. Objavili smo i 12 radijskih emisija koje možete poslušati u našoj Medijateci, osmislili prvi interaktivni školski newsletter te priredili virtualnu izložbu o Erasmus+ projektima. Navedeni rad ponovno je prepoznao Jutarnji list koji je naš digitalni školski list već treću godinu za redom proglasio najboljim web izdanjem u digitalnoj konkurenciji srednjih škola.

U trenutku izradbe ove retrospektive, najčitaniji članak s više od 1000 pregleda je o našoj, sada već bivšoj, učenici Vanji Landripet koja po koži slika kao po platnu. Svih deset najčitanijih članaka možete istražiti u nastavku. Ukoliko ste nešto propustili iz naše prošlogodišnje produkcije, sada je prilika da to nadoknadite, a pozivamo vas da nam se i pridružite i stvarate s nama!

Vanja Landripet slika po koži kao po platnu

Ovisnici o ambiciji – bolest ili samo pohlepa?

ŠUDIGO – gle, škola i za tebe!

Ovisnosti i opsesije

¡Hola! ¿Kako webovci preživljavaju Španjolsku?

Gdje kreativnosti ne nestaje, ideja ne prestaje

Digitalni list “Tabula nova” ponovno proglašen najboljim u državi

Školski radio – novi medijski prostor za razvijanje kreativnosti

Gdje je nestao kvasac, gdje se skriva on?

Čarobni svijet manga ilustracija Petre Huško

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.