Fotografija iz arhive, Dan sigurnijeg interneta (veljača 2020.)

Sredinom veljače obilježili smo Tjedan sigurnosti na internetu. Učenici su pod mentorstvom svojih nastavnika stručnih predmeta Jelene Klasić Ožvatić, Marine Buhin i Nikole Sinkovića izrađivali edukativne materijale, plakate i filmove. Osim toga, učenici četvrtog razreda web dizajna sudjelovali su u nagradnom kvizu povodom Dana sigurnijeg interneta u organizaciji Centra za sigurniji internet.

Učenici 4. WD i 3. MT razreda, pod mentorstvom nastavnice Klasić Ožvatić, izradili su edukativne plakate, a kroz ovaj zadatak analizirali su postojeću problematiku te izdvojili neke situacije ili pojmove s kojima se mladi susreću u virtualnom okruženju, a zatim ih i vizualno oblikovali. Plakatima su obuhvatili različite ciljane skupine i namijenili ih različitim uzrastima te dobnim skupinama. Cilj projekta je osvijestiti da uvijek i u svakom trenutku možemo pronaći pomoć, savjet i rješenje za izazove s kojima se susrećemo u online okruženju. Neke od preporučenih platformi vezanih uz sigurnost na internetu su – Utočište mladih, Hrabri telefon i MUP-ov Red Button.

Šudigovci apeliraju na sve članove zajednice, učenike i roditelje da budu oprezni prilikom korištenja novog masovnog medija te da svaki slučaj internetskog zlostavljanja prijave, pričaju o njemu s članovima obitelji, našom stručnom službom i nastavnicima.

Prethodni članakRetrospektiva: u novu godinu ulazimo u novom ruhu
Sljedeći članakPoremećeni bogovi i Dan sigurnijeg interneta
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2020./2021.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.