Nakon provedenih tjedan dana u Barceloni, web dizajneri Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i dalje marljivo rade na svojim radnim mjestima gdje stječu nova znanja i vještine u okviru Erasmus+ projekta Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost. Nakon prvih dana privikavanja na novu radnu atmosferu učenici trećeg i četvrtog razreda web dizajna počeli su raditi na zadatcima i projektima pod vodstvom mentora u tvrtkama.

Na deset različitih radnih mjesta dočekali su ih razni zadatci koje su svladali do kraja tjedna. Neki od tih zadataka uključivali su osmišljavanje vizualnog identiteta i oblikovanje poslovnih dokumenata, izradu informacijske arhitekture, skica i prototipa, dizajniranje i implementaciju multimedijskih sadržaja te izradu web sjedišta u WordPressu prema kreiranom prototipu.

„Radimo u tvrtki Fasten Films koja se bavi izradom filmova. Izrađujemo prototipe web rješenja u InVisionu za neke od njihovih nadolazećih filmova. Ponekad dizajniramo postere i grafičke elemente za njihove društvene mreže. Oduševljeni su našim radom“, opisuje svoje radne zadatke Estera Marta Horvatek koja je na stručnoj praksi zajedno s Leonom Švendom.

Kako se radni tjedan bližio kraju tako su i učenici postajali sve opušteniji, a po Barceloni su se počeli snalaziti kao veliki. Subotnje prijepodne proveli su učeći španjolski jezik, tako da kada se vrate u školu moći će zahablati pokoju riječ na španjolskom drugim učenicima, a i svojim nastavnicima. Slobodno vrijeme provodili su istražujući grad, odmarajući i igrajući društvene ili video igre.

Sagrada Familia je jedna od glavnih znamenitosti Barcelone koju su učenici posjetili zajedno sa svojim nastavnicima Davorkom Frgec-Vrančić i Krešimirom Vargom. Ova upečatljiva građevina poznatog arhitekta i umjetnika Antonia Gaudija gradi se već više od 150 godina, a završetak izgradnje ove bazilike očekuje se oko 2026. godine. Vikend je završio večerom iznenađenja u lokalnom restoranu gdje su učenici imali priliku probati tradicionalna španjolska jela.

Napisao: Vito Vidović, 4. WD, snimili: Vito Vidović, 4. WD i Krešimir Varga

Prethodni članakBilo je uspona i padova, ali sve je to dio putovanja
Sljedeći članakTrening za buduće edukatore Škole održivosti
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.