U okviru projekta Škole održivosti – obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti, od 9. do 11. siječnja se u Tuheljskim toplicama održao trening za buduće edukatore. Na radionici su sudjelovali učenici i nastavnici iz brojnih škola, uključujući i šudigovke – učenice drugog razreda u sektoru umjetnosti i dizajna Ana Ptičar i Marta Bocek te nastavnice Mirjana Smolić i Sanja Zagorec.

Glavni organizator cijelog projekta je zagrebačka udruga Zelena akcija koja se bavi cjelokupnim aspektom zelene budućnosti – od klimatskih promjena pa sve do čišćenja i brige o okolišu. Poznata je po mnogim uličnim akcijama s kojima su postigli sjajne rezultate, poput zaustavljanja izgradnje iznimno štetne termoelektrane na uvozni ugljen.

Radionice su tematski bile vrlo raznolike, sve od identiteta i intersekcionalnosti do klimatskih promjena i aktualnih svjetskih problema vezanih uz te teme. Sudionici – edukatori su kroz spomenute radionice saznali kako mogu naučene informacije prenijeti svojim učenicima i kolegama na interesantan i zabavan način. Usprkos cjelodnevnom radu, umor je zbog zanimljivih aktivnosti zamijenjen inspiracijom, zadovoljstvom i kreativnošću.

Isti tjedan su koordinatorica projekta Valentina Petric Klaužer i ravnateljica Božica Šarić prisustvovale partnerskom sastanku u Zagrebu na kojem su analizirale proteklo razdoblje, evaluirale provedene aktivnosti te dogovorile i uskladile naredne obveze projekta kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Napisala: Ana Ptičar, 2. D, izvor fotografija: Zelena akcija

Prethodni članak¡Hola! ¿Kako webovci preživljavaju Španjolsku?
Sljedeći članakGlas šudigovaca, siječanj 2020.
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.