Nagradu za najbolji digitalni srednjoškolski list na prošlogodišnjem natječaju preuzeo je glavni urednik Vito Vidović (fotografija iz arhive)

Tabula nova – naš digitalni školski list najbolje je web izdanje u digitalnoj konkurenciji srednjih škola. Već treću godinu za redom, Tabula je na natječaju Jutarnjeg lista Biramo najbolji školski list osvojila prvo mjesto u kategoriji digitalnih listova srednjih škola. Odlučio je to osmeročlani žiri sastavljen od urednika, novinara i grafičara Jutarnjeg lista.

Koplje iznad svih

– U nadmetanju srednjih škola opet je za koplje iznad svih bio digitalni list Tabula nova, školski list Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, čiji je sadržaj i ove godine na puno višoj razini od ostatka konkurencije. – istaknuo je član žirija i zamjenik urednika portala Jutarnji.hr Dražen Arapović.

Glavni urednik digitalnog lista je učenik završnog razreda web dizajna Vito Vidović, a ove godine u radu digitalne redakcije istaknuli su se i učenici – Lovro Dolovčak i Mario Jerković Vettoretti iz 3. WD, Lucija Seljan iz 4. WD te Doris Tkalčević iz 4. MT razreda.

Rezultati ovogodišnjeg natječaja Jutarnjeg lista “Biramo najbolji školski list” mogu se pronaći i na portalu Jutarnji.hr

– Vrlo sam sretan i ponosan što je naš digitalni školski list treću godinu za redom dobio prvu nagradu Jutarnjeg lista. To je potvrda za naš trud i rad koji smo uložili tokom ove školske godine koja je predstavljala mnoge prepreke za sve nas. Ovim putem bih želio zahvaliti i svima koji su surađivali u izradi digitalnog lista. – istaknuo je glavni urednik Vito kojem ovo nije prva nagrada jer je prošlo ljeto sa svojom novinskom fotografijom bio finalist na međunarodnom natječaju Skills in Action kojeg provodi organizacija UNESCO-UNEVOC.

Školsko digitalno novinarstvo

Ovu uspješnu aktivnost i digitalnu redakciju, od pokretanja digitalnog izdanja u prosincu 2017. godine, vodi njihov mentor Krešimir Varga, nastavnik stručnih predmeta.

Doslovce je bilo dana kada smo proveli cijeli dan u školi kako bismo sve stigli posložiti i objaviti, a u istom ritmu pokušali smo nastaviti i kroz nastavu na daljinu.

– Ove godine, unatoč štrajku i nastavi na daljinu, uspjeli smo pokrenuti i novu rubriku koja pod nazivom Medijateka okuplja radijske emisije, videozapise, interaktivni digitalni sadržaj te školski newsletter. Glavni urednik Vito ove je godine u školski portal uložio jako puno truda i vremena. Doslovce je bilo dana kada smo proveli cijeli dan u školi kako bismo sve stigli posložiti i objaviti, a u istom ritmu pokušali smo nastaviti i kroz nastavu na daljinu kako bismo što bolje informirali naše čitatelje. Uz samostalnu digitalnu produkciju, svakako valja istaknuti doprinos svih naših vrijednih suradnika – učenika i nastavnika, pogotovo školskih radijaša predvođenih Monikom Šoštarić za radijsku produkciju te lektorice Lahorke Jurinić. Hvala Jutarnjem listu što već treću godinu prepoznaje i podržava naš rad u promoviranju školskog digitalnog novinarstva. – zaključio je nastavnik Varga.

Prije dvije godine Škola je osvojila dvostruku prvu nagradu – za najbolji digitalni i tiskani list. Tada je nagradu preuzela glavna urednica digitalnog izdanja Petra Sokolić (fotografija iz arhive)

Zlatarske iskrice

Na istom natječaju, mlađi kolege iz zlatarske OŠ Ante Kovačića predvođeni školskim knjižničarom Denisom Vincekom osvojili su ove godine sa školskim listom Zlatarske iskrice prvo mjesto u tiskanoj i digitalnoj konkurenciji osnovnih škola, dok je u konkurenciji srednjoškolskih tiskanih listova najbolji časopis Kult – glasilo omladine Prve riječke hrvatske gimnazije.

Digitalci – članovi digitalne redakcije u školskoj godini 2018./2019. (fotografija iz arhive)
Prethodni članakSamopouzdanje i sigurnost u uporabi digitalnih medija
Sljedeći članak“Snove koje sanjate isti su kao i kod svih prošlih generacija”
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.