Svečana podjela svjedodžbi još jednoj generaciji maturanata Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održana je u petak, 3. srpnja. Svečanost je održana uz stroge epidemiološke mjere – bez nazočnosti roditelja i brojnih uzvanika te u dva bloka. Prvo maturantima odjeljenja glazbene umjetnosti i medijskih tehničara, a potom maturantima web dizajnera i dizajnerima. Tom su prilikom dodijeljene nagrade učenici generacije i učenicima koji su sve godine četverogodišnjeg obrazovanja prošli s odličnim uspjehom, dok su pohvalnice dodijeljene onima koji su četvrti razred završili s odličnim uspjehom te doprinijeli kvaliteti i razvoju škole.

Županijska nagrada Pavelu Novaku

Vi ste generacija koja će morati drugačije od nas, živjeti stalne promjene i iz toga izvući najbolje za sebe i svoju budućnost.

Posebnu nagradu dodijelio je osnivač škole Krapinsko-zagorska županija koji svake godine nagrađuje maturante koji su tijekom srednjoškolskoga obrazovanja imali prosjek 5.0. To je ove godine učenik Pavel Novak koji je završio glazbeno obrazovanje u klasi klavira. Novčanu nagradu u iznosu 2000 kuna uručio mu je župan Željko Kolar. Čestitao je tom prigodom i svim maturantima te istaknuo kako ima ogromno povjerenje u mlade ljude. Osim župana, svečanosti su nazočili i njegova zamjenica Jasna Petek, a sreću u novom poglavlju života poželjele su i predsjednica Školskog odbora Sonja Borovčak te ravnateljica Božica Šarić.

– Vi ste generacija koja će morati drugačije od nas, živjeti stalne promjene i iz toga izvući najbolje za sebe i za svoju budućnost. Međutim snove koje sanjate isti su snovi kao i kod svih prošlih generacija. Ako smo mi nastavnici u njih satkali barem neke vrijednosti kao što je tolerancija, empatija, pomaganje, poštovanje i samopoštovanje, ako smo vam otkrili tajnu najbolje sažetu u djelu Mali princ, a to je da Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno je očima nevidljivo, tada smo ispunili svoju ulogu. – naglasila je, između ostalog, ravnateljica Šarić.

Doris Tkalčević – učenica generacije

Ova je škola u protekle četiri godine bila naš drugi dom.

U ime roditelja programa medijskih tehničara i glazbene umjetnosti prigodni govor održao je jedini nazočni roditelj, Hrvoje Domitrović, dok se u ime svih roditelja  programa web dizajnera i dizajnera nazočnima obratila predstavnica vijeća roditelja Andrijana Posavec. Emotivnim riječima i impresivnim izvedbama na violini (prvo zajedno sa Robertom Hrenom, a potom kao solistica) od svojih se kolega i od škole oprostila i učenica generacije Doris Tkalčević te zahvalila na dodijeljenoj tituli.

– Prvo smo mi na ŠUDIGO gledali kao na potencijal, a potom je Škola koju činite svi vi, naši profesori, uočila potencijal i želju za napretkom u svakome od nas učenika pojedinačno. Dragi profesori, vi ste ti koji su uvijek bili uz nas, usmjeravali nas ka cilju i pomagali nam da se usavršimo, kako u struci, tako i kao ljudi. Ova je škola u protekle četiri godine bila naš drugi dom. – istaknula je Doris koja je završila dva zanimanja – srednju glazbenu školu i smjer medijski tehničar, a kroz cijelo školovanje doprinosila je promociji škole.

Uz Doris, škola je pohvalila i nagradila još 11 učenika za odličan uspjeh i uzorno vladanje kroz cjelokupno srednjoškolsko obrazovanje.

Napisala: Monika Šoštarić, snimio: Martin Horvat

Prethodni članakDigitalni list “Tabula nova” ponovno proglašen najboljim u državi
Sljedeći članakŠUDIGO – gle, škola i za tebe!
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.