Učenica 4. D razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok Vanja Landripet svojim makeup art lookovima koje objavljuje na Instagramu oduševljava mnoge profesionalne vizažiste, ali i one kojima je šminka strana. Još kao mala voljela je eksperimentirati sa šminkom, no to su uglavnom bile jednostavne kombinacije boja ili pokušaji šminkanja za maškare. Lookove kakve danas možemo vidjeti na njezinom Instagram profilu počela je objavljivati 2016. godine povodom noći vještica, a od 2019. godine sve više njenih objava posvećeno je makeup artu. Inspiracija joj dolazi iz glave, a ponekad na papir skicira look koji kasnije primjenjuje na licu ili na oku.

Dok još nije imala iskustva, koristila je boje za lice u obliku pastela koje je posuđivala od tete, a kako je napredovala u svojim tehnikama, počela je koristiti i kvalitetnije palete šminke. Danas se njezina oprema sastoji od šarenih paleta za oči i boja za lice poznatih makeup brendova koje na svoje lice nanosi kistovima. Na pitanje o tome koliko joj je vremena potrebno za jedan makeup look Vanja je odgovorila:

To ovisi kako do kojeg makeup arta. Ako radim samo na oku, to mi traje između dva i četiri sata. Za look na cijelom licu potrebno mi je oko šest sati.

S obzirom na vrijeme koje joj je potrebno, Vanja svoje aktivnosti raspoređuje prema školskim obavezama te za vrijeme školskih dana pokušava barem jednom mjesečno napraviti jedan look, a kada ima više slobodnog vremena, to radi jedanput na tjedan. Makeup artu privukao ju je izazov da šminkom pokuša napraviti nešto neuobičajeno, nešto što bi ljudi primijetili među gomilom „obične“ šminke.

Na sebi volim raditi zanimljive lookove koje smatram izazovom, puno prije težim takvim, nego jednostavnim lookovima.

Na pitanje tko su njeni uzori odgovorila je:

Moji makeup art uzori koje sam pratila od samog početka bili su Marina Mamić koja radi odlične lookove i transformacije i Kylie Jenner koja je već kao dosta mlada cura imala vlastiti makeup brand.

Vanja je dobila i nekoliko upita za promoviranje proizvoda na društvenim mrežama, ali zasad nije prihvatila nijedan, a dobila je i ponudu za suradnju od agencije iz San Francisca u vezi s aplikacijom Dayflash. Osim online klijenata zainteresirala je i mnoge stvarne klijente koji su se raspitivali za šminkanje za prigode poput vjenčanja, no zasad još nije svoje sposobnosti primjenjivala na drugima. Objasnila je da na makeup art trenutačno gleda samo kao na hobi, ali da bi se jednog dana željela i profesionalno baviti time:

Trenutno gledam na to samo kao na hobi, ali naravno da bih u budućnosti htjela imati karijeru makeup artista, no to mi zasad nije glavni cilj. Vidjet ću s vremenom na koji će se način sve to razvijati.

Napisao: Vito Vidović, 4. WD

Prethodni članakStojim na kazališnim daskama i gledam ljude u publici
Sljedeći članakGdje kreativnosti ne nestaje, ideja ne prestaje
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.