Učenici trećeg razreda medijskih tehničara te drugog i četvrtog razreda web dizajna krajem siječnja su u okviru terenske nastave posjetili tvrtku Nanobit. Pratili su ih nastavnici strukovnih predmeta Davorka Frgec Vrančić, Tamara Bilankov, Nino Skozrit i Krešimir Varga. Dolaskom u Zagreb imali su slobodno vrijeme za željene aktivnosti, razgledavanje grada ili jednostavno za popiti jutarnju kavu s prijateljima. Potom su posjetili samu tvrtku.

Nanobit je tvrtka koja se bavi izradom mobilnih igara. Sam prostor tvrtke je jedinstven. Svaka prostorija je posebno dizajnirana i prilagođena za određenu aktivnost koja se u toj prostoriji odvija. Tako je kuhinja dizajnirana po uzoru na igricu Super Mario, a uredi su opremljeni za udoban rad. Slobodno vrijeme zaposlenici mogu provoditi u sobama za odmor – kao što su VR soba ili soba za stolni tenis. Na samom ulazu u tvrtku učenike su dočekali ljubazni zaposlenici koji su ih proveli kroz tvrtku i tako ih upoznali s radom programera, dizajnera i ostalih zaposlenika koji se bave analizama i statistikom. Učenici su imali priliku upoznati bivšeg učenika ŠUDIGO-a Marka Peleska koji im je ispričao svoj put od ŠUDIGO-a do Nanobita. Učenici su bili zadivljeni i oduševljeni što ih čeka u njihovoj bliskoj budućnosti ako odluče nastaviti obrazovanje u smjeru modernih tehnologija.

Posljednjim pozdravom i podjelom poklona završio je jednodnevni izlet šudigovaca u tvrtku Nanobit i sam grad Zagreb. Moglo bi se reći da je ovo bila poučna terenska nastava koja je mogla pomoći učenicima da postanu sigurni u svoj izbor zanimanja te postanu bogatiji za još jedno lijepo srednjoškolsko iskustvo.

Napisala: Lucija Seljan, 4. WD, snimio: Vito Vidović, 4. WD

Prethodni članakLjubav i bol
Sljedeći članakBotoks, fileri i migrena
Novinarka digitalne redakcije (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.