Povodom Svjetskog dana učitelja (5. listopada), Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put je nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike, njih 510. Svečana dodjela nagrada, koje su uručile ministrica Blaženka Divjak i pomoćnica ministrice Lidija Kralj, održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici gdje su se okupili najuspješniji odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori iz cijele Hrvatske koji su se posebno istaknuli tijekom prošle školske godine.

Među njima je i Krešimir Varga iz Zlatara, magistar edukacije informatike i nastavnik stručnih predmeta iz područja web dizajna u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Prema odluci povjerenstva, nagrađen je za održana predavanja na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, mentorstvo učenicima na državnoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, neposredan rad s darovitim učenicima, sudjelovanje u međunarodnom projektu, uređivanje mrežne stranice škole i organizaciju javnog događaja vezanog uz obrazovanje.

Temelj za ovo nagrađivanje bio je novi Pravilnik o nagrađivanju koji je, uz Pravilnik o napredovanju, promijenjen nakon pune 23 godine. Prepoznavanjem i poticanjem najboljih u sustavu obrazovanja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi uvesti sustavno nagrađivanje radnika koji svojim zalaganjem, kvalitetom, inovativnošću i motiviranošću pridonose razvoju kvalitetnog odgojno obrazovnog sustava.

Nastavnik Varga održava radionice za darovite učenike, predavanja za nastavnike na stručnim skupovima iz područja informatike, priprema učenike za natjecanja i smotre u području informatike, web dizajna i školskih listova. Dobitnik je već brojnih priznanja i nagrada – od Ministarstva znanosti i obrazovanja za inovativne digitalne obrazovne sadržaje, od Algebre za izvrsnost i kreativnost u provedenim aktivnostima s učenicima, a također je najzaslužniji i za nagrade našeg digitalnog izdanja školskog lista Tabula nova kojeg uređuje zajedno s učenicima. Krešimir Varga jedan je od onih nastavnika koji su svjesni da je stvarati čaroliju učenja više nego puko prenositi znanje.

Napisala: Monika Šoštarić, izvor fotografija: MZO

Prethodni članak“Moderna učionica” nastavlja se novim Erasmus+ projektom
Sljedeći članakKravata – modni dodatak svakog šudigovca
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.