Danas je u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održana završna konferencija projekta Moderna učionica, koji je proveden u prošloj školskoj godini 2018./2019. Glavni cilj projekta Moderna učionica bio je osuvremeniti nastavni proces oslanjajući se pritom na digitalne tehnologije i vještine, a uz pomoć  zanimljivih nastavnih strategija poput metode projektne nastave, obrnute učionice, hibridne nastave, coachinga te raznih drugih recentnih obrazovnih praksi.

Tijekom realizacije svih planiranih aktivnosti projektni tim odlazio je na planirane edukacije gdje su se educirali za korištenje određene nastavne strategije i prakse. Uz to, tijekom projekta nastavnici su sudjelovali na edukacijama, webinarima i specijaliziranim projektima koji se održavaju na platformama eTwinning i School Education Gateway.

Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost

Ove školske godine nastavljamo aktivnosti u sklopu Erasmus+ projekata, novim KA1 projektom pod nazivom Iskustveno učenje: iz simulacije u stvarnost u sklopu kojega će učenici ići na mobilnost u Barcelonu te će tamo odraditi stručnu praksu u trajanju od dva tjedna iz stručnih predmeta Web projekti i Web sadržaji. Učenicima će po završetku stručne prakse biti uručen certifikat o obavljenoj stručnoj praksi. Projektni tim provedbe projekta čine Dea Kovačević, Davorka Frgec-Vrančić, Krešimir VargaNikola Sinković, pedagoginja Monika Antunović i ravnateljica Božica Šarić.

Projekt je predstavljen roditeljima trećeg i četvrtog razreda web dizajna na kojemu su roditelji obaviješteni o planu provedbe stručne prakse u inozemstvu. Provedba mobilnosti planirana je u siječnju 2020. godine.

Prethodni članakZnanost je zabavna na “Znanstvenom pikniku”
Sljedeći članakKrešimir Varga među 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.