Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok počela se uključivati na eTwinning platformu samostalnim koracima još 2017. godine tijekom provedbe prvog Erasmus+ projekta Primjena CLIL metode u nastavi web dizajna. Pet nastavnika uključenih u taj projekt zajedno s ravnateljicom tada su učinili svoje prve eTwinning korake sudjelovanjem u projektima i na mrežnim događajima.

“Otada je prošlo dvije godine te sada s ponosom možemo reći da su iza nas pet provedenih projekata na međunarodnoj i državnoj razini, on-site događaji te nekoliko stručnih usavršavanja i sudjelovanja na webinarima na samoj platformi”, pojašnjava nastavnica engleskog jezika Barbara Hanjilec čiji je projekt nagrađen oznakom kvalitete.

U školi je u lipnju 2019. održana radionica Prvi koraci na eTwinningu koja je rezultirala povećanim brojem aktivnih nastavnika na ovom edukativnoj platformi. eTwinning ambasadorica Arjana Blažić tada je potaknula nastavnicu Hanjilec da projekt Well-being / Happy and Successful Teenagers prijavi za eTwinning oznaku kvalitete. Ovaj je projekt nastavnica engleskog jezika provodila s učenicima trećeg razreda smjera medijski tehničar u suradnji sa slovačkom medicinskom školom i učenicima istog uzrasta. Učenici su istraživačkim radom i primjenom online alata analizirali uzroke i posljedice stresa kod srednjoškolaca te predlagali rješenja za nošenje sa stresnim situacijama. Tijekom tri mjeseca izrađivali su mentalne mape i e-knjige, provodili online ankete te na kraju razmijenili označivače stranica koje su sami izradili. U cijelom procesu je radni jezik bio engleski te su učenici ojačali svoju jezičnu komunikaciju na stranom jeziku.

Trud učenika i ishode aktivnosti prepoznale su i slovačka i hrvatska nacionalna služba za podršku provedbi eTwinning projekata te je projektu dodijeljena oznaka kvalitete. Dobivanjem ove oznake, ŠUDIGO-u se otvaraju vrata prijavi za dobivanja certifikata eTwinning škole koji će joj olakšati daljnje sudjelovanje u Erasmus+ projektima.

Prethodni članakRetrospektiva kroz proteklu godinu: deset najčitanijih članaka
Sljedeći članakTečaj španjolskog jezika za početnike
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.