U četvrtak, 16. svibnja u Gradskoj galeriji Zabok, održan je koncert Doris Tkalčević, učenice 3. razreda medijskih tehničara i srednje glazbene škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Ovim koncertom, Doris se željela zahvaliti publici koja ju podržava u njenom radu te je u sklopu koncerta proslavila i svoj 18. rođendan pa je nakon koncerta počastila publiku s rođendanskom tortom. Program koncerta je bio orijentiran klasičnoj glazbi te se na koncert odazvao velik broj ljudi. Učenicu je za koncert pripremao profesor Sven Marković uz klavirsku pratnju profesorice Helene Vidović.

Doris je uvela publiku u koncert sa solističkim stavkom u g-molu skladatelja J. S. Bacha. Istim tonom je nastavila sa drugim stavkom iz koncerta za violinu u g-molu M. Brucha. Potom je izvela još četiri skladbe: N. Paganini – Cantabile, P. I. Čajkovski – Melodija, J. Williams – tema iz filma Schindlerova lista te Massenetova Meditacija. Na koncertu su se pridružili i glazbeni gosti: Trio ŠUDIGO (Pavel Novak – klavir, Tihana Car – klarinet i Doris Tkalčević – violina) koji je izveo rumunjske plesove B. Bartóka te mladi glazbenik Roberto Hren koji se predstavio sa Polonezom H. Wieniawkog. Na kraju koncerta, Doris se zahvalila publici na dolasku i svima koji su joj pomogli u organizaciji koncerta te je za kraj ispratila publiku sa skladbom V. Monti – Czardas uz pratnju na klaviru Roberta Hrena.

“Želim zahvaliti svima na odazivu, a pogotovo svima koji su mi pomogli u organizaciji koncerta, pogotovo mentorima. Ovaj koncert je dosta bitan za mene – održan je na moj 18. rođendan iz razloga jer sam htjela počastiti publiku s koncertom te proslaviti rođendan uz ljude koji me podržavaju od početka. Za ovaj koncert sam sama dizajnirala plakate i programske knjižice te sam na taj način po prvi puta povezala znanje stečeno u okviru programa medijskih tehničara s glazbenom školom. Također želim najaviti i svoju mrežnu stranicu koju je dizajnirao Bruno Miljan, učenik 2. razreda, smjer web dizajn”, poručila je Doris.

Snimile: Ema Mihaliček, 1. MT i Marijana Culej, 3. MT

Prethodni članakOno kad otvoriš školska vrata, a iz njih zrači kreativnost
Sljedeći članakŠudigovci na Okolišnom filmskom festivalu
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.