Izvor: FreePik

Četvrtak je navečer. Školsko zvono je već odavno zazvonilo za kraj posljednjeg nastavnog sata. U školi je sve već mračno no na prvom katu dopire svijetlo iz jedne učionice… i božićne pjesme. Iza odškrinutih vrata učionice školski zboraši pripremaju se za nastup na ovogodišnjim božićnim koncertima. U okviru Prosinačkih svečanosti grada Zaboka, učenici glazbenog odjela održat će božićni koncert u utorak, 17. prosinca u 18 sati u zabočkoj župnoj crkvi sv. Jelene Križarice te u srijedu, 18. prosinca u 18 sati u Velikoj galeriji grada Zaboka.

Božićni duh zavladao je školskim hodnicima. Tako se već nekoliko dana čuju lagani zvuci glazbe iz prostora glazbene škole ispremiješani s lupkanjem čekića i druge opreme iz likovno-grafičkih učionica. Sve će biti na vrijeme spremno za Božićni sajam u školi na kojem će školska zadruga Plavi trnac predstaviti svoje proizvode. Sajam na kojem će se moći nabaviti proizvodi školske zadruge održat će se 17. i 18. prosinca od 11 do 13 sati u školskim prostorima.

Dobrotvorne aktivnosti naših volontera

Kako je mjesec prosinac vrijeme darivanja i solidarnosti, školska knjižnica i školski volonteri i ove godine pripremaju božićnu dobrotvornu akciju. U okviru volonterskog programa Škole pokrenuta je suradnja Volonterskog kluba i Crvenog križa Zabok s ciljem prikupljanja prehrambenih i higijenskih artikala za obitelji u našoj sredini koje žive u teškim materijalnim uvjetima. Stoga su svi pozvani da od 16. do 20. prosinca u prostor ispred školske knjižnice donesu prehrambene i higijenske artikle (brašno, šećer, ulje, rižu, sol, tjesteninu, juhu u vrećici, mesne i riblje konzerve…). U istom razdoblju organizira se i humanitarni buvljak Uzmi ili ostavi u prostoru školske knjižnice, gdje ćete moći u vrijeme odmora donijeti i međusobno razmjenjivati rabljene jakne, hlače, majice, rukavice, nakit… Svi mogu pogledati i izabrati nešto za sebe i svoje bližnje.

“Divno je osjetiti kad učenici rado dolaze u školu. Pozitivna i podržavajuća atmosfera potiče kreativnu energiju i daje najbolje rezultate. Mi to njegujemo i na to smo ponosni”, proučila je ravnateljica Božića Šarić opisujući pripreme za božićne blagdane. Da je to doista tako učenici će pokazati na prigodnom božićnom programu koji će se održati na zadnji dan nastave – u ponedjeljak, 23. prosinca u okviru tradicionalne školske priredbe.

Prethodni članakKreativna nastava: tehnike stop animacije
Sljedeći članakRafael Anočić pobjednik fotonatječaja “S knjigom nisi sam”
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.