Danijel Gašparović, nastavnik klavira u glazbenom odjelu Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, sudjelovao je u žiriju međunarodnog pijanističkog natjecanja Santa Cecilia u Portugalu. To najstarije i najznačajnije pijanističko natjecanje na svijetu održalo se u studenome i prosincu. Uz nastavnike i pijaniste iz Kine, Španjolske, Nizozemske i Portugala, nastavnik Gašparović bio je u žiriju za četiri kategorije do 18 godina.

– Razina natjecanja, organizacijski, sadržajno i programski je izuzetno visoka te natjecatelji dolaze iz cijelog svijeta u Porto. Glavni dio natjecanja održava se u Casa da Musica, slavnoj multifunkcionalnoj koncertnoj dvorani koja je po mnogima jedna od najznačajnijih modernih koncertnih dvorana u Europi. Drugi dio natjecanja održava se u sklopu zgrade Fondacije Manuel Antonio da Mota. – ističe nastavnik Gašparović koji je u slobodno vrijeme posjetio i knjižaru Lello, gdje je navodno J. K. Rowling bila inspirirana da napiše prvog Harry Pottera dok je radila u Portu kao profesorica engleskog.

– Polazište našeg dobrog poslovanja u školi, između ostalog leži i u činjenici da je davanje šansi svakom zaposleniku na sadržajan profesionalni razvoj jedan od prioriteta. To bogatstvo osobnog umjetničkog razvoja ujedno treba značiti i ulaganje u razvoj našeg temeljnog zadatka, a to je ulaganje u obrazovanje naših učenika. – zaključuje ravnateljica Božica Šarić.

Prethodni članakNovo iMac računalo za grafičke tehničare pripreme
Sljedeći članakGlas šudigovaca, prosinac 2020.
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.