Danijel Gašparović, nastavnik klavira u glazbenom odjelu Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, sudjelovao je u žiriju međunarodnog pijanističkog natjecanja Santa Cecilia u Portugalu. To najstarije i najznačajnije pijanističko natjecanje na svijetu održalo se u studenome i prosincu. Uz nastavnike i pijaniste iz Kine, Španjolske, Nizozemske i Portugala, nastavnik Gašparović bio je u žiriju za četiri kategorije do 18 godina.

– Razina natjecanja, organizacijski, sadržajno i programski je izuzetno visoka te natjecatelji dolaze iz cijelog svijeta u Porto. Glavni dio natjecanja održava se u Casa da Musica, slavnoj multifunkcionalnoj koncertnoj dvorani koja je po mnogima jedna od najznačajnijih modernih koncertnih dvorana u Europi. Drugi dio natjecanja održava se u sklopu zgrade Fondacije Manuel Antonio da Mota. – ističe nastavnik Gašparović koji je u slobodno vrijeme posjetio i knjižaru Lello, gdje je navodno J. K. Rowling bila inspirirana da napiše prvog Harry Pottera dok je radila u Portu kao profesorica engleskog.

– Polazište našeg dobrog poslovanja u školi, između ostalog leži i u činjenici da je davanje šansi svakom zaposleniku na sadržajan profesionalni razvoj jedan od prioriteta. To bogatstvo osobnog umjetničkog razvoja ujedno treba značiti i ulaganje u razvoj našeg temeljnog zadatka, a to je ulaganje u obrazovanje naših učenika. – zaključuje ravnateljica Božica Šarić.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.