Glazbeni odjel Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok ove je godine povodom božićnih blagdana stanovnicima Zaboka darovao čak dva koncerta. Prvi je održan u utorak (17. prosinca) u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice nakon svete mise. Program je bio ponajviše orijentiran božićnoj i klasičnoj glazbi, a nastupio je zbor srednje glazbene škole, orkestar i komorni sastavi. Učenike su za koncert pripremili nastavnici Katarina BaotićIrena Lenuzzi, Mihael Križančić, Jurica Tušek i Mihovil Dorotić. Publika je uživala u zvucima klasičnih djela, a ambijent crkve je upotpunio božićni duh.

Drugi koncert održao se već sljedeći dan (18. prosinca) u prostoru Gradske galerije Zabok. Predstavili su se učenici instrumentalnog smjera od prvog do četvrtog razreda s raznim skladbama – od efektnih i virtuoznih do emocionalnih i ekspresivnih skladbi poznatih skladatelja kao što su P. Sarasate, W. A. Mozart i J. S. Bach. Učenike su za koncert pripremali nastavnici temeljnog predmeta – instrumenta.

Koncertima su prisustvovali roditelji učenika, njihovi nastavnici i mentori te ravnateljica Škole Božica Šarić. Riječi zahvale uputila je voditeljica glazbenog odjela Katarina Baotić Labaš koja je čestitala učenicima i nastavnicima na uspješnim koncertima.

Napisala: Doris Tkalčević, 4. MT 

Prethodni članakRafael Anočić pobjednik fotonatječaja “S knjigom nisi sam”
Sljedeći članakŠkolski avanturisti osvojili vrh Dedek u izazovnim uvjetima
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.