Okolišni filmski festival ugostit će u svojem programu buduće suorganizatore iz Klasične gimnazije Zagreb, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. U nedjelju (26. svibnja) u 12.30 u Zelenoj akciji prikazat će se izbor učeničkih radova i nagrađivanih ostvarenja: dokumentarnih, igranih, animiranih i eksperimentalnih vježbi, filmova i kreativnih dizajnerskih rješenja na širok spektar tema. Organizatori pozivaju sve zainteresirane (pogotovo zainteresirane osmaše za navedene škole) da dođu vidjeti kako razmišljaju i kreativno djeluju mladi umovi. Učenici i učenice će i sami ispričati svoje priče.

Šudigovci su zadnjih godina realizirali nekolicinu kratkih videoradova, u sklopu svojih stručnih predmeta Film, Video i Animacija, koji su se projicirali na mnogim filmskim festivalima i stručnim smotrama. Kroz rad na videu učenici savladavaju razne vještine, tehnike i znanja u domeni njihove struke, a razvijaju i svoj autorski umjetnički jezik te estetiku. Ovom prilikom izdvojili su nekoliko uradaka koji progovaraju o široj tematici okoliša. Autori odabranim temama pristupaju kritički i kreativno definirajući pritom i vlastiti stav kao dio rada.

Tako posjetitelje, u ovom bloku kraćih filmova, očekuju muškarac i žena u tehnici stop animacije, koji u skladu s prirodom žive na izmišljenom Otoku Nade inspirirani likom Robinsona Crusoea. U napuštenom prostoru krojačkog pogona zaigrana plesačica svojim intervencijama otvara nove mogućnosti raspadajućim zidovima, a drugdje pak, učenici promatraju protok vremena kroz senzibilitet haiku pjesme koristeći pritom prirodu kao inspiraciju i materijal. Tu je i učenik koji eksperimentira kroz razne performativne geste u vlastitom domu problematizirajući zagađenje s plastičnim vrećicama. Moći će se čuti i autorska hip-hop pjesma, kojom učenici, sjedeći pritom u školskim klupama, iznose svoj stav o zdravoj hrani.

Prethodni članakSolistički koncert Doris Tkalčević uz rođendansku tortu
Sljedeći članakMaturanti za oproštaj posadili stablo generacije
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.