Učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sudjelovali su na 24. zimskoj školi informatike u Krapini. Dvjestotinjak učenika od 3. do 11. siječnja sudjelovalo je na jednoj od 16 informatičkih radionica koje su se održavale u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu u prostorima Srednje škole Krapina. Ovogodišnju Zimsku školu informatike otvorio je Josip Klepec, osvajač srebrnih medalja na srednjoeuropskoj i međunarodnoj informatičkoj olimpijadi 2018. godine.

Na Zimskoj školi informatike iz naše škole sudjelovali su Dino Dolovčak i Dario Mraz iz 4.WD u radionici Responzivni web, Leon Raženj iz 1.WD u radionici C++ – početno programiranje te nastavnica informatike Valentina Potočki u radionici Obrada slike. Nastavnik stručnih predmeta iz područja web dizajna Krešimir Varga već četvrtu godinu na Zimskoj školi održava radionice za darovite učenike i nastavnike. Ove godine je to ponovno bila radionica Obrada slike.

Dino Dolovčak među pohvaljenim radioničarima

Najbolji polaznici koji se istaknu na radionici bivaju nagrađeni. Među ovogodišnjim povaljenim učenicima je i naš učenik Dino Dolovčak koji na Zimskoj školi informatike sudjeluje redovito već deset godina. “Bilo je vrlo korisno pohađati Zimsku školu sve ove godine jer se nauči puno novih zanimljivih stvari, a usput se malo zabavimo preko praznika”, rekao je Dino.

Ove godine sudjelovao je na radionici Responzivni web koju je držao profesor Stjepan Šalković. “Radionica je bila zanimljiva, prvi dan smo obradili HTML i CSS za početnike koji nisu bili upoznati s tim tehnologijama. Drugi dan smo započeli sa izradom responzivne stranice uz pomoć Bootstrapa te dobili neke male zadatke, a posljednji dan smo dobili samostalnu vježbu te nakon toga nastavili s PHP-om i formom za kontakt. Naposljetku smo izraditi svoju web stranicu te smo ju objavili na internetu” – objasnio je Dino koji je prošle godine osvojio i treće mjesto na državnom natjecanju iz web dizajna.

Napisala: Patricia Kranjčić, 2.MT

Prethodni članakKreativni smo i svoji, objektivni s dozom subjektivnosti, bez cenzure
Sljedeći članakOnda kada je šiba vladala učionicom
Novinarka digitalne redakcije (šk. god. 2018./2019.) koja uživa u gledanju novih filmova. Slobodno vrijeme voli provoditi sa svojim kućnim ljubimcima.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.