Dragi čitatelji, hvala od srca svima koji ste odlučili uzeti vremena i pročitati naš novi broj školskog lista Tabula nova. Uz tiskano izdanje, ponosno ulazimo i u drugu godinu izlaženja digitalnog lista. Kao glavna urednica i jednog i drugog izdanja, mogu s ponosom reći da je svaka tema sve bolje razrađena i sve sadržajnija. Ovogodišnja tema broja također je povezana sa stereotipom umjetničkih škola. Radi se o buntu, odnosno buntovništvu današnjice. Tema je to koja se također može svrstati pod određeni tabu među starijom generacijom, ne uključujući naše vršnjakinje i vršnjake.

Što bi se sve moglo svrstati u tu temu? Poanta je u tome da se može svrstati apsolutno sve. Svaki loš pokret ili misao mladih može se smatrati buntom. Takva mišljenja uglavnom dolaze od odraslijih osoba koje ponekad zaboravljaju da je njihova generacija u nekim stvarima bila možda i buntovnija od naše. Ovom temom ne želimo povrijediti nikoga, već vas nekim tekstovima želimo uvjeriti u suprotno ili dokazati da ste u pravu.

Svake godine nas je sve veći broj. Kreativni smo i svoji, objektivni s dozom subjektivnosti, bez cenzure. I to je naša vodilja, ali i recept za uspjeh. Nas, koji svoju slobodu pronalazimo upravo u pisanju o ovakvim temama, o kojima nemamo priliku ili pravo pričati naglas. Ključ uspjeha smo svi mi, učenici i mentori, koji radom postižemo hvalevrijedne uspjehe po kojima smo prepoznatljivi na području naše županije, ali i Republike Hrvatske. Jedna od nagrada, uz priznanje na Lidranu, koju bih zaista htjela naglasiti je dvostruka nagrada Jutarnjeg lista pristigla za prošlogodišnji broj Tabule nove. Na njihovom natječaju naše digitalno i tiskano izdanje proglašeno je najboljim u državi.

Ovo je samo dodatan poticaj i vjetar u leđa za buduće daljnje uspjehe, a nadamo se da ćemo ovogodišnjih tekstovima opravdati dosadašnje uspjehe.

Vaša urednica Petra Sokolić

P. S. Prelistajte i najnoviji broj tiskanog izdanja naše Tabule…

Prethodni članakBunt(ovnici) s razlogom
Sljedeći članakŠudigovci na Zimskoj školi informatike u Krapini
Bivša glavna urednica digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2017./2018. i 2018./2019.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.