Udruga Modla održala je 11. siječnja u ŠUDIGO-u Zabok radionicu Coaching alati kao pomoć u nastavi i radu profesora. Voditeljice radionice, Dina Balić i Ivana Peršin, osnivačice su udruge Modla i trenerice koje su kroz svoj rad uspješno provele nekoliko projekata od kojih je najznačajniji Erasmus+ međunarodni projekt pod nazivom Find Your Potential. Kao zagovornice cjeloživotnog učenja, uključene su u formalne i neformalne oblike edukacije, od čega značajni doprinos radu pridonose edukacije iz područja psihologije.

Nastavnici Škole upoznali su se s pojmom coachinga te s važnosti aktivnog slušanja i postavljanja otvorenih pitanja, dvama alatima izuzetno korisna u radu s ljudima, osobito mladima. Radionica je održana u sklopu Nastavničkog vijeća, a dio je Erasmus+ projekta škole Moderna učionica čiji je jedan od ciljeva upoznavanje sa suvremenim i inovativnim pristupima nastavi i novim metodama rada. Zamišljena je kao uvod i upoznavanje sa samom metodom coachinga te kao pripremna aktivnost za njenu primjenu u nastavi.

Nadogradnja radionice slijedi u ožujku kada sudionica projekta, nastavnica Davorka Frgec-Vrančić, odlazi na sedmodnevni tečaj Practicing Coaching te će po povratku kroz svoje diseminacijske aktivnosti nastavnicima i učenicima detaljnije predstaviti samu metodu i njenu primjenu u nastavnom procesu.

Prethodni članakVideostvaralaštvo: drugačiji pogled kroz kameru
Sljedeći članakRevolucija bojanih mrlja Birgit Brlečić
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.