Tijekom proteklih nekoliko godina u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na stručnim predmetima Film, Video i Animacija, u mentorstvu nastavnice Tamare Bilankov, realizirala se nekolicina kratkih videoradova koji su se projicirali na mnogim filmskim festivalima i stručnim smotrama. Nastavnica s učenicima kroz kreativnu komunikaciju razvija video od početka pa do kraja procesa s ciljem postizanja što kvalitetnijeg završnog proizvoda.

Kroz rad na videu učenici savladavaju razne vještine, tehnike i znanja u domeni njihove struke – medijskog tehničara. Učenici, stvarajući vlastite videoprojekte, napreduju na svim poljima svoje struke te pritom razvijaju i autorski umjetnički jezik te estetiku. Kroz takav način rada stječu profesionalno samopouzdanje i odgovornost, dok se s druge strane i dobro zabavljaju. Kako kaže nastavnica Bilankov: “Nemojmo podcijeniti zabavu koja je prema najnovijim istraživanjima jedna od pet najvažnijih vrijednost trenutno najuspješnijih firmi na svijetu”. Također, video gotovo uvijek nastaje u komunikaciji s ostalim razrednim kolegama pa učenici na takav način, kroz rad na videoprojektu, usavršavaju i komunikacijske vještine.

Dohvatite najbliže kokice jer u nastavku možete pogledati nekoliko nagrađenih videoradova koje smo ovom prilikom odlučili izdvojiti, a u našim prethodnim člancima možete pročitati više o samim autorima videoradova i njihovim uspjesima.

Prethodni članakBohemian Rhapsody – biografski film o radikalnom umjetniku
Sljedeći članakCoaching alati kao pomoć u nastavi i radu nastavnika
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.