Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok osvojila je 1. nagradu na natječaju za kreativno programiranje za provedenu radionicu Virtualna i proširena stvarnost na webu koju je za učenike 4.WD razreda osmislio i vodio nastavnik stručnih predmeta Krešimir Varga povodom Europskog tjedna programiranja – EU Code Week.

Natječaj je organizirao Algebrin Zavod za kvalitetu obrazovanja te školu nagradio s mikroračunalom Raspberry Pi, široko primjenjivom platformom za učenje programiranja. Nagradu za izvrsnost i kreativnost u provedenim aktivnostima s učenicima uručio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre, na okruglom stolu na temu Europskog tjedna programiranja koji se prošli mjesec održao u okviru Carnetove korisničke konferencije u Šibeniku. Na okruglom stolu se raspravljalo o važnosti razvoja digitalnih vještina, zanimanjima budućnosti, potrebama tržišta rada te primjerima iz prakse kako bi se u obrazovnom sustavu od rane dobi poticao razvoj digitalnih vještina i vještina programiranja.

Osim toga, nastavnik Krešimir Varga je na navedenoj konferenciji, među brojnom publikom, održao prezentaciju o provedenoj radionici na TeachMeetu – ležernom i zabavnom susretu nastavnika i obrazovnih stručnjaka koji u kratkim trominutnim prezentacijama razmjenjuju iskustva dobre prakse, inovacije iz vlastite nastave, predstavljaju projekte te inspiraciju i strast prema poučavanju.

Web dizajneri uronili u svijet virtualne i proširene stvarnosti

Prethodni članakGlazbenjaci u Zagrebu – od “Lisinskog” do Muzičke akademije
Sljedeći članakMeđunarodni dan volontera – brojne aktivnosti Volonterskog kluba
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.