Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Volonterski klub naše škole osnovan je prije osam godina. Od početka do danas uspjeli su realizirati mnogo različitih aktivnosti, a naša škola je postala prepoznatljiva po volontiranju.

Krapinsko-zagorska županija proglasila je školski projekt Još smo uvijek željni znanja najboljom volonterskom akcijom u 2016. godini, a naša je učenica proglašena naj volonterkom te iste godine. Prošle školske godine, kao partneri Mreži udruga Zagor, Volonterski klub uključio se u projekt VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje u sklopu kojeg su odradili nekoliko volonterskih akcija i snimili dokumentarni film Kaj volontiraš?! o razvoju volonterstva u našoj županiji.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera Mreža udruga Zagor je u Centru za mlade KZŽ otvorila izložbu Lokalne volonterske aktivnosti/akcije u 2018. godini. Na izložbi su izložene i tri fotografije koje prikazuju volonterske aktivnosti naše škole.

Prethodni članakPrva nagrada na Algebrinom natječaju za izvrsnost na EU Code Week-u
Sljedeći članakWeb dizajnari u posjetu Nanobitu i Adventu u Zagrebu
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.