Učenici drugih i četvrtih razreda web dizajna Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, uz pratnju nastavnika strukovnih predmeta Davorke Frgec Vrančić, Valentine Potočki, Nine Skozrita i Krešimira Varge, u srijedu (5. prosinca) posjetili su tvrtku Nanobit i Advent u Zagrebu. Kroz ovu terensku nastavu učenici web dizajna stekli su nova iskustva i saznali što mogu očekivati nakon završenog obrazovanja ukoliko redovito razvijaju i proširuju stečena znanja i vještine.

Tvrtka Nanobit bavi se izradom aplikacija za mobilne uređaje. Pristup kojim smo dočekani u Nanobitu jednostavno je jedinstven – prostor tvrtke u koji smo ušli nije djelovao kao radno mjesto i to zbog neobičnog dizajna i zanimljivih prostorija (poput soba za VR i igranje), a uz opuštenost zaposlenika osjećali smo se kao da samo na nekom druženju, a ne u uredima i prostorima u kojima rade ljudi i stvaraju izvanredne proizvode. Obilaskom cijele tvrtke upoznali smo se s radom programera mobilnih igara, ilustratora, UI/UX dizajnera, grafičkih dizajnera i analitičara. Prikazan je postupak izradbe aplikacije od same ideje do gotovog proizvoda. U Nanobitu radi i bivši učenik naše škole Marko Pelesk koji je opisao svoj poslovni put koji ga je doveo do sadašnjeg radnog mjesta. Većina učenika bila je zadovoljna nakon što su vidjeli dio onoga što ih možda čeka u bližoj budućnosti, nakon završetka školovanja, ovisno u kojem smjeru žele krenuti. Ova terenska nastava svakako je bila motivirajuća za nekolicinu učenika koji su mislili da će možda svoju karijeru trebati potražiti u nekim drugim zemljama.

Nakon završenog posjeta Nanobitu zaputili smo se prema glavnom zagrebačkom trgu i upustili se u pojedinačnu šetnju gradom upijajući ugođaj najboljeg adventa u Europi. Učenici su prokomentirali kako je ovo bila jedna od najbolje organiziranih i najkorisnijih terenskih nastava koja se tiče njihove struke.

Napisao: Vito Vidović, 3.WD, snimili: V. Vidović, M. Pelesk, K. Varga i N. Skozrit

Prethodni članakMeđunarodni dan volontera – brojne aktivnosti Volonterskog kluba
Sljedeći članakSat kodiranja: drugačiji pristup CSS animacijama
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.