Svjetski dan napuštenih životinja (4. travnja) obilježili smo organiziranjem pomoći za napuštene životinje. Naša okolina još uvijek je često okrutna i nemilosrdna prema nevinim, nezaštićenim bićima koja ne mogu govoriti, tražiti pomoć, niti samostalno pronaći hranu i vodu, a koja u suživotu s ljudima pružaju neizmjernu radost, vjernost i ljubav. Zato smo vrlo ponosni da smo im pomogli i podržali one koji se svakodnevno brinu o njima. S ciljem pomoći napuštenim životinjama, poticanja učenika na humanost, empatiju i humanitarno djelovanje, učenici naše Škole prikupljali su novčane priloge i raznovrsne potrepštine. Nakon završetka akcije kupljena je hrana i ostale potrepštine (u iznosu od 810,00 kn) s popisa koji smo dobili od skloništa Luč Zagorja koje su im predane u prostoru ispred Škole.

Osobit angažman pokazao je 1. razred medijskih tehničara. Vidljivo je kako ljubav prema životinjama ovi učenici gaje još od malih nogu; stoga ni ne iznenađuje činjenica kako su upravo oni već u drugoj organiziranoj akciji ove školske godine prikupili najviše novca, ali i ostalih potrepština. Izdvojili smo nekoliko razloga koje učenici navedenoga razreda ističu kao motivaciju sudjelovanja u pomoći napuštenim životinjama:

  • “Kao i svaki čovjek, životinje zaslužuju dom.”
  • “Pas je jedino biće na svijetu koje te voli više od samoga sebe.”
  • “Čistoća čovjekova srca može se mjeriti prema načinu na koji tretira životinje.”
  • “Znam da ima puno životinja koje nemaju gdje biti ili što jesti; pa ako ja imam, zašto ne bih dala i njima.”
  • “Životinje su tako dobri prijatelji: nikad ti ne postavljaju pitanja i nikad te ne kritiziraju.”
  • “Na kraju akcije srca su nam bila puna jer znamo da smo napravili dobro djelo. Samo nam je bilo žao što je ove godine zbog epidemioloških razloga izostao posjet skloništu.”

Organizatorice akcije Valentina Petric Klaužer i Katarina Stojak zahvaljuju svima na sudjelovanju i nesebičnu darivanju.

Prethodni članakDan planeta Zemlje
Sljedeći članakGlas šudigovaca, travanj 2021.
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.