Učenici svih razreda Glazbenog odjela naše škole u pratnji profesorice Ane Jazbec i profesora Ivora Prajdića u utorak, 13. studenog 2018. godine bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, imali su priliku čuti poznatu i zanimljivu orkestralnu suitu M. P. Musorgskog Slike s izložbe u orkestraciji M. Ravela i odličnoj izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog.

Dirigent Bjelinski bio je i u funkciji moderatora obzirom da je koncert i bio namijenjen učenicima u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Na početku je upoznao učenike sa strukturom i instrumentarijem simfonijskog orkestra, a potom i sa samom skladbom čime su naši učenici proširili već postojeće znanje iz glazbeno-teorijskih predmeta.

Nakon koncerta, prošetali su do Hrvatskog glazbenog zavoda, najstarije glazbene ustanove u Hrvatskoj. Tamo ih je dočekala muzikologinja dr. sc. Nada Bezić, voditeljica knjižnice i zbirke arhivske građe te ih upoznala s poviješću i kulturnim kontekstom te ključne glazbene ustanove. Učenici su i na taj način produbili gradivo iz nastave povijesti glazbe. Na kraju su posjetili i Muzičku akademiju, instituciju o kojoj većina njih mašta i priželjkuje da će jednog dana biti njezini studenti.

Prethodni članakDan škole: „Red, rad i disciplina“ nije moto svake škole
Sljedeći članakPrva nagrada na Algebrinom natječaju za izvrsnost na EU Code Week-u
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.