Pedeset i osam godina postojanja Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok obilježeno je na Dan škole (29. studenoga) okruglim stolom na temu „Promocija škole, kreativnosti i budućih karijera“. Okrugli stol okupio je stručnjake različitih profesija i raznovrsnih područja obrazovanja kojima je zajedničko to što su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili u ŠUDIGO-u.

Tako su bivši učenici Škole – Nikolina Ptičar, prof. likovne kulture, Martin Horvat, grafički tehničar, Silvija Celjak, mag. modnog dizajna i Vedran Erceg, mag. dizajna raspravljali o tome može li, kako i u kojoj mjeri formalno srednjoškolsko obrazovanje utjecati na razvoj budućih karijera učenika. Zaključak diskusije je da – može, što potvrđuju i uspješne karijere panelista. Nikolina Ptičar i Vedran Erceg su ispričali kako su od učeničkih klupa u ŠUDIGO-u dogurali sve do nastavničkih, dok su Silvija Celjak i Martin Horvat odabrali drugačiji karijerni put – u kojemu nisu ništa manje uspješni – kao vlasnici poduzeća.

U raspravi, koju je moderirala ravnateljica Božica Šarić, učenici su imali prilike doznati kako je ŠUDIGO zapravo jedinstvena škola te pruža razne prilike u umjetničkom i društvenom sazrijevanju. Razni praktični radovi i neformalne radionice još samo dalje potiču želju učenika za uspjehom i slobodom. „Red, rad i disciplina“ možda je moto mnogih škola, no u ŠUDIGO-u su suradnja, kreativnost i stvaralaštvo učenika i nastavnika ipak na prvom mjestu.

Napisao: Borna Banovec, 2.MT, snimio: Rafael Anočić, 2.MT

Prethodni članakVolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje
Sljedeći članakGlazbenjaci u Zagrebu – od “Lisinskog” do Muzičke akademije
Novinar digitalne redakcije (šk. god. 2018./2019.) i dopredsjednik Učeničkog vijeća. Voli pse, filmove i kuhanje.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.