Povodom Međunarodnog dana volontera, koji se obilježava 5. prosinca, a s ciljem promocije volonterstva u ruralnom području, u srijedu je u centru za mlade KZŽ održana konferencija projekta VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje, kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine provodila Mreža udruga Zagor u partnerstvu sa ŠUDIGO Zabok, Društvom Naša djeca Zabok, Krapinsko-zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje – Sutla, Osnovnom školom Janka Leskovara, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom.

Uz konferenciju, u cilju poticanja građana na volonterski rad, održano je i otvorenje izložbe s prikazom fotografija lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti. Na izložbi su izložene i tri fotografije koje prikazuju volonterske aktivnosti naše škole.

U završnom dijelu konferencije prikazan je dokumentarni film Kaj volontiraš?!, kojeg su u okviru projekta snimali učenici 3. i 4. razreda medijskih tehničara. Deset učenika, volontera u protekloj godini snimali su na preko 15 lokacija i volontirali preko 200 volonterskih sati. O tome kako je nastao dokumentarac o razvoju volonterstva u našoj županiji, govorila je koordinatorica Volonterskog kluba Valentina Petric Klaužer, a u ime volontera prisutnim gostima obratila se naša volonterka Petra Sokolić. Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Prethodni članakOno, kad se spustiš niz umjetničko djelo
Sljedeći članakDan škole: „Red, rad i disciplina“ nije moto svake škole
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.