U zabočkoj Green room galeriji 21. veljače 2018. godine otvorena je izložba Krelac Ivana Fijolića u prisustvu učenika industrijskog i grafičkog dizajna 4. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Ova nesvakidašnja izložba sastojala se od samo jednog artefakta – figurice Krelac visine od desetak centimetara i postavljene na žičano postolje u visinu promatračevog očišta. Ovaj se rad temelji na dualnim polazištima, u kojima se preispituje djelo kao produkt dizajna, ali i umjetnosti – ističe se u katalogu izložbe. Naime, originalni umjetnički rad Krelac veličine 60 cm (postavljen u Laubi u Zagrebu) skeniran je i potom ponovo materijaliziran u 3D ispisu.

Ivan Fijiolić docent je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a široj je javnosti poznat po brojnim originalnim kiparskim djelima od kojih je možda najzvučniji spomenik Bruce Leeju u Mostaru potom ciklus skulptura za Muzej krapinskog pračovjeka u Krapini te nabildani Isus Krist. Ove je radove uz još mnoštvo drugih i to od početaka svoje umjetničke karijere do recentnih djela predstavio na predavanju na otvorenju izložbe. Tako su učenici imali prilike prodiskutirati o viđenom s ovim osebujnim umjetnikom.

Prethodni članakZabočki šudigovci u zlatarskoj galeriji na županijskoj izložbi LIK
Sljedeći članakIzvrsna suradnja Dunapacka i naše škole
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.