Dana 27. siječnja 2023. godine, smo obilježili Noć muzeja. Ovogodišnja tema je bila “Škola i muzeji (galerije) – sukreatori u procesu očuvanja materijalne i nematerijalne baštine u kontekstu razvoja kulturno-kreativnih industrija i gospodarskog napretka regije”. Već godinama, naša škola organizira izložbu učenika osnovnih i srednjih škola. Ove godine je organizirana izložba pod nazivom Tradicijske igre i igračke u likovnom stvaralaštvu djece i mladih, a prošle godine smo započeli i s održavanjem panel diskusije na kojoj korespondiramo s tematskim okvirom izložbe.

Moderatorica panel diskusije je bila Marta Čaržavec, naša bivša učenica i novinarka na portalu Zagorje International. U diskusiji su sudjelovali: Petra Lež kao predstavnica Grada Zaboka, Vlasta Hubicki, predstavnici privatnog sektora, Anđelko Švaljek, predsjednik Hrvatske gospodarske komore KZŽ, Bojana Birač kao predstavnica galerijskih prostora, Božica Šarić, ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i nastavnice savjetnice Anuška Alfirević, Carmen Bačura Potočić te nastavnica Aleksandra Mašić Tumpa. Neke od tema na raspravi su bile o važnosti igre i igračaka u razvoju mladih, kako igru implementirati u nastavu i općenito o važnosti tradicije. Nadalje, pod vodstvom nastavnice Nikoline Ptičar, organizirana je zanimljiva likovna radionica Optička igra.

Iznimno nas je razveselio velik broj posjetitelja te pozitivna atmosfera. Dio tog iskustva možete vidjeti na fotografijama u nastavku.

Katalog Noć muzeja 2023.

U nastavku možete vidjeti katalog izložbe kojeg je pripremila nastavnica Aleksandra Mašić Tumpa.

Prethodni članakMeđunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta – žene i njihova nezaboravljena djela
Sljedeći članakNameće li društvo ženama zadatke kao Baba Jaga Vasilisi?

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.