Na državno natjecanje upućeni su radovi naših učenika Sandre Plečko iz 2.d i Antonia Piljeka Jagića iz 3.d pod mentorstvom dr. art. Mirjane Smolić. Radovi su nastali istraživanjem na temu “Mitovi i legende”.

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja LIK za osnovne i srednje škole KZŽ bila je Osnovna škola Mače, a izložba najboljih radova otvorena je 26. veljače u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru.

Kako je istaknuo ravnatelj mačanske OŠ, Vladimir Grudenić, veliki je posao imalo stručno povjerenstvo na čelu s Carmen Bačura Potočić iz zabočkog ŠUDIGO-a, uz koju su bili još likovni pedagozi Ljiljana Cvetko iz OŠ Bedekovčina i Mače, Gordana Ružić iz OŠ Augusta Cesarca Krapina, Zvonko Šarčević iz OŠ Zlatar i Anuška Alfirević iz ŠUDIGO-a.

Povjerenstvo je od prijavljenih 146 učenika osnovnih i 6 iz srednjih škola, za državno natjecanje predložili 10 osnovnoškolskih i tri srednjoškolska rada, a uz njih izloženo je bilo još 10 odabranih radova, ove godine nastalih trodimenzionalnim oblikovanjem žice.

Posebno su nagrađeni Jan Skušić iz OŠ Oroslavje, Patrik Mutak iz OŠ Lobor i Melita Blažun, OŠ Pregrada, a od srednjoškolaca Luka Škrlec iz SŠ Krapina te Sandra Plečko iz zabočkog ŠUDIGO-a.

IZVORRadio Zlatar
Prethodni članakTihana osvojila prvu nagradu iz klarineta
Sljedeći članakŠudigovci posjetili izložbu “Krelac” na kojoj je predstavljen samo jedan rad
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.