Na državno natjecanje upućeni su radovi naših učenika Sandre Plečko iz 2.d i Antonia Piljeka Jagića iz 3.d pod mentorstvom dr. art. Mirjane Smolić. Radovi su nastali istraživanjem na temu “Mitovi i legende”.

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja LIK za osnovne i srednje škole KZŽ bila je Osnovna škola Mače, a izložba najboljih radova otvorena je 26. veljače u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru.

Kako je istaknuo ravnatelj mačanske OŠ, Vladimir Grudenić, veliki je posao imalo stručno povjerenstvo na čelu s Carmen Bačura Potočić iz zabočkog ŠUDIGO-a, uz koju su bili još likovni pedagozi Ljiljana Cvetko iz OŠ Bedekovčina i Mače, Gordana Ružić iz OŠ Augusta Cesarca Krapina, Zvonko Šarčević iz OŠ Zlatar i Anuška Alfirević iz ŠUDIGO-a.

Povjerenstvo je od prijavljenih 146 učenika osnovnih i 6 iz srednjih škola, za državno natjecanje predložili 10 osnovnoškolskih i tri srednjoškolska rada, a uz njih izloženo je bilo još 10 odabranih radova, ove godine nastalih trodimenzionalnim oblikovanjem žice.

Posebno su nagrađeni Jan Skušić iz OŠ Oroslavje, Patrik Mutak iz OŠ Lobor i Melita Blažun, OŠ Pregrada, a od srednjoškolaca Luka Škrlec iz SŠ Krapina te Sandra Plečko iz zabočkog ŠUDIGO-a.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.