Kao i svake nastavne godine, u proteklom periodu smo pristupili raznim natjecanjima na županijskoj razini. U nastavku donosimo pregled natjecanja i smotri. Također, čestitamo svim učenicima i mentorima na njihovom radu, predanosti i uspjehu te s veseljem iščekujemo nadolazeća državna natjecanja! Samo tako nastavite i dalje!

Povijest

U četvrtak 10. ožujka 2022., održano je županijsko natjecanje iz povijesti za srednje škole u Srednjoj školi Oroslavje. Naša školu je predstavljao učenik 3.D razreda, Fran Korman pod mentorstvom prof. Karmele Kristić Šimek u kategoriji 3. razreda i osvojio treće mjesto.

60. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa

Prvu nagradu s ukupno 93 bodova osvojio je naš učenik glazbene škole Leon Ivančić na regionalnom 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Jastrebarskom koje je održano u periodu od 9.3. – 15.3. Leon je za osvojeno prvo mjesto u kategoriji tube ostvario pravo sudjelovanja na državnoj razini. Čestitke učeniku i njegovom mentoru Mihaelu Hrgaru te korepetitorici Ireni Lenuzzi.

Klokan bez granica

Dana 17.3.2022., naša škola je sudjelovala u natjecanju Klokan bez granica. Sudjelovalo je 38 učenika od 1. do 4. razreda. Organizaciju i provedbu natjecanja realizirala je profesorica matematike Anita Bingula. Tko kaže da učenici ne vole matematiku? Sretni smo što je toliko učenika iskazalo interes za ovom vrstom natjecanja i željeno iščekujemo rezultate.

Engleski jezik

Na županijskom natjecanju iz engleskog jezika održanom 17.3.2022. godine u SŠ Konjščina sudjelovalo je četvero učenika iz naše škole. Druge razrede predstavljao je Paolo Radović, 2.WD (mentorica Dea Kovačević) koji je ostvario najbolji rezultat u svojoj kategoriji u cijeloj županiji te je pozvan na državno natjecanje!

Četvrte razrede predstavljali su Nina Čukman, 4.GT i Tomislav Šoštar, 4.MT (mentorica Barbara Hanjilec) te Patrik David Klanjčić, 4.WD (mentorica Dea Kovačević). Učenik Tomislav Šoštar osvojio je treće mjesto u svojoj kategoriji!

Njemački jezik

U petak 18. ožujka 2022. godine u Srednjoj školi Oroslavje održano je županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika. Naša učenica 3. DI razreda,  Marina Mikša (mentorica Katarina Stojak) bila je jedina natjecateljica u svojoj kategoriji (Kategorija II, Lista B) i samim time osvojila prvo mjesto.

LiDraNo

U Krapini je u petak, 18. ožujka 2022. održana županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola LiDraNo 2022. Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok predstavljalo je pet učenika u kategorijama literarnog rada, novinarskoga samostalnog rada, školskih listova te radijskih emisija. U literarnoj je kategoriji pod mentorstvom prof. Ivane Kotarski sudjelovala učenica 3. D razreda Natali Gabud s lirskom pjesmom Crvena, u kategoriji novinarskoga samostalnog rada pod mentorstvom iste profesorice sudjelovala je učenica 3. D razreda Ružica Malla s intervjuom Moj djed Sirijac u Vukovaru, u kategoriji školskih listova pod mentorstvom prof. Božice Breber Slivar sudjelovala je učenica 4. WD razreda Maja Blažun, dok su u kategoriji radijskih emisija pod mentorstvom prof. Monike Šoštarić sudjelovali učenici Mia Markač i Antonio Jakus iz 3. MT razreda.

Za državnu su razinu natjecanja predloženi radovi učenica Ružice Malla i Maje Blažun te emisija Mije Markač i Antonija Jakusa.

 

Prethodni članakI ŠUDIGO je obilježio Dan svetog Patrika!
Sljedeći članakSURADNJA ZAGREBDOX-A I ŠUDIGO ZABOK

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.