Piše: Ivana Kotarski, prof.

U razdoblju 3. – 10. travnja 2022. godine u prostorima Zagreb Boutique Cinema&Bar Kaptol centra održan je 18. po redu Međunarodni festival dokumentarnog filma. Festival potiče međunarodnu suradnju, druženje i razmjenu mišljenja filmaša i ostalih profesionalaca iz regije gdje isti mogu razgovarati o budućim projektima te svoje radove prezentirati publici. Natjecateljskog je i nenatjecateljskog karaktera, a ljubiteljima dokumentaraca u tjedan dana nudi pregršt dobrih filmova i popratnih sadržaja.

Na festivalu se dodjeljuju četiri službene te četiri posebne nagrade. Među posebnim nagradama jest i ona za najbolji film koji govori o problemima mladih – Nagrada Teen Dox. Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od učenika i učenica jedne srednje škole. Ove su godine Teen Dox žiri sačinjavali učenici iz programa medijskih tehničara i likovne umjetnosti Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok: Antonio Jakuš, Ana Kralj, Matea Ljubić, Karla Mladić, Mihaela Picak, Asja Puh, Fran Rubil, Erik Tepić Debanić i Leonardo Vulić pod vodstvom ZagrebDoxove Lade Bonacci. Zadatak učenika bio je pogledati šest filmova te, prema zadanim kriterijima, odabrati najbolji. Učenike su kao predstavnice Škole vodile i mentorirale profesorica Sandra Debanić i profesorica Ivana Kotarski. Sudjelovali su na otvorenju festivala, projekciji jednoga filma u kinu te na zatvaranju festivala gdje su učenici Asja Puh i Erik Tepić Debanić proglasili pobjednike u Teen kategoriji natjecanja. Naši su učenici svoj posao odradili veoma kvalitetno i korektno, a najboljim su filmom proglasili film Yaren i sunce belgijskih autora Renate Raman i Jorena Slaetsa.

Zahvalni smo Zagreb Doxu što je za suradnju odabrao upravo našu školu i naše učenike kojima je ovo bilo jedno novo, veoma poučno, ali i zanimljivo iskustvo.

Prethodni članakIzvrstan uspjeh naših učenika
Sljedeći članakObrojavamo do otvorenih vrata škole!

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.