Kuglana
Piše: Ana Grah, 2.MT

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i ove se školske godine uključila u obilježavanje Europskog tjedna sporta te su se u periodu od 23. do 30. rujna u školi provele razne aktivnosti.

Prije same vježbe važno je ponoviti i teoriju pa su zato izrađene dvije prezentacije o promicanju sporta među učenicima namijenjene za prikazivanje u središnjem prostoru škole. Učenici 1.D, 2.D i 3.D izradili su prezentaciju o Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama pod mentorstvom profesorice Karmele Kristić Šimek. Naglasak je bio na zanimljivostima pa smo mogli saznati da je jedna od nagrada na igrama u prošlosti bila i torta od sira!

Učenici 2.MT razreda su pod mentorstvom prof. Barbare Hanjilec proveli anketu o stavovima i navikama ŠUDIGO-vaca koje se tiču zdravog načina života i tjelovježbe. Na satovima engleskog jezika su kroz grupni rad osmišljavali pitanja i formirali Google obrazac koji je zatim proslijeđen svim učenicima škole preko MS Teams kanala. Dobiveni odgovori uobličeni su u prezentaciju koja se može vidjeti u školskom predvorju. Kroz anketu je uočeno da su ŠUDIGO-vci svjesni koliko su kretanje, zdrava prehrana i ostali faktori zdravog života zapravo važni, ali i da nisu svi jednako aktivni te čak ni ne naprave preporučeni broj koraka dnevno. Otkriveno je da među nama ima najviše nogometaša, ali i rukometaša, streličara, plesača, golfera, kuglača… Posljednje pitanje u anketi dalo je svima priliku da navedu primjere kojima bi se u ŠUDIGO-u moglo živjeti još zdravije. Sve prijedloge koje su imali je Mihaela Picak, učenica 2.MT-a iznijela na Vijeću učenika, na kojem su učenici predstavnici razreda podijelili dojmove o našem mini projektu i  raspravljali o anketi s našom ravnateljicom Božicom Šarić i našom pedagoginjom Monikom Antunović kojih se anketa veoma dojmila.

tura

Pod sloganom #BeActive, učenici 3.MT razreda su pod mentorstvom prof. Davorke Varžić naučili jednu zanimljivu koreografiju na pjesmu Jerusalema i otplesali je na igralištu iza naše škole s učenicima 3.D razreda, a samostalno i na Ziftovom trgu u centru Zaboka. Isto tako u sklopu nastave TZK-a, a uz vodstvo svjetske prvakinje u kuglanju, naše učenice Magdalene Škreblin, učenici 3.D razreda,  posjetili su kuglanu u Zaboku što je bila odlična prilika da se svi oni koji nisu imali priliku to učiniti prije, susretnu s novim sportom i možda postanu više zainteresirani za njega.

Bili smo jako aktivni tijekom tjedna sporta, no ne zaboravite – mi smo aktivni svakog tjedna, a nadamo se da ste i vi!

Rezultati ankete

Prethodni članakUmjetnost na kotačima
Sljedeći članakPodržite i vi videonajave naših medijskih tehničara!

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.