Uoči početka nove nastavne godine našu školu je posjetio Dan Hennig iz Züricha, profesionalni BMX flatland vozač, koji se tim sportom bavi već 22 godine i slovi kao jedan od najboljih na svijetu.

Flatland BMX je slobodni stil vožnje koji se izvodi na glatkim ravnim površinama, a opisuje se i kao oblik umjetničkog biciklizma s mješavinom breakdance plesa. Zbog svog originalnog stila te svoje predanosti i upornosti, prepoznat je na internacionalnoj BMX sceni i uzor je mladim vozačima diljem svijeta. U Švicarskoj je pokrenuo vlastitu BMX akademiju gdje polaznici mogu sudjelovati u radionicama i treninzima. Dio svojih atraktivnih akrobacija na biciklu dijeli preko društvenih mreža, a izvodi ih na raznim zanimljivim lokacijama – gradskim trgovima, parkovima, igralištima, zanimljivim uličicama ispunjenim grafitima, a čak i na krovovima zgrada.

Njegova želja je da BMX flatland u što skorijoj budućnosti poprimi status olimpijskog sporta kao što je uveden skateboarding i tako potakne još više mladih na bavljenje ovom vještinom. Iznimno nam je drago što je naše školsko dvorište i neposredni okoliš oko škole privlačan i poticajan mladim sportašima i umjetnicima.

dan hennig

dan-hennig

dan hennig

Prethodni članakHeroji prve pomoći u školi i zajednici
Sljedeći članakEuropski tjedan sporta u ŠUDIGO-u!

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.