prva-pomoc

Rujan u našoj školi je bio posvećen raznim aktivnostima, a jedna od njih je provođenje pokaznih vježbi pružanja prve pomoći. Vježbe je provodila profesorica Dea Kovačević koja je inače i medicinska sestra po struci na nastavi engleskog jezika te profesorica Katarina Stojak na nastavi njemačkog jezika.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se 11. rujna. Hrvatski Crveni križ je pozvao Mlade Hrvatskoga Crvenoga križa da tijekom rujna u svojim školama obilježe taj dan nizom pokaznih vježbi pružanja prve pomoći te tako promoviraju znanja i vještine prve pomoći. Ove se godine obilježavao pod geslom Budite heroj prve pomoći u školi i svojoj zajednici.

prva-pomoc

Mi u Šudigu rado smo se odazvali tome humanome činu i započeli s vježbama u skladu s trenutačno važećim epidemiološkim mjerama. Učenici su na nastavi upoznati s pravilima pružanja prve pomoći i sadržajem kutije za prvu pomoć, a zatim su sudjelovali u pokaznim vježbama. Na vježbama su isprobali osnovne postupke pružanja pomoći poput imobilizacije udova, sprječavanja krvarenja i pomoći kod opeklina. Veseli nas što su učenici s velikim interesom sudjelovali u vježbama s ciljem podizanja razine sigurnosti u Školi i našoj zajednici jer ponekad prvi kontakti s oboljelom ili ozlijeđenom osobom i pravilni postupci mogu spasiti život.

Prethodni članakFestivalski štrukelj na Tjednu kajkavske kulture u Krapini
Sljedeći članakUmjetnost na kotačima

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.