Program je započeo u novootvorenoj knjižnici predstavljanjem Erasmus+ projekta Moderna učionica o čemu se govorile voditeljica projekta Barbara Hanjilec, knjižničarka Valentina Petric te ravnateljica Božica Šarić koja je istaknula kako je knjižnica postala centralno mjesto učenja i rada te multifunkcionalni prostor u kojem se učenici rado druže. U knjižnicu je uloženo 70 000 kuna, a njezin interijer uređen je prema projektu samih učenika Škole. Uvodna konferencija novog projekta održana je povodom obilježavanja Erasumus+ dana, a na njoj su prisustvovali predstavnici grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije.

Nakon otvorenja knjižnice, program se je preselio na košarkaško igralište koje je simboličnim ubačajem trice otvorio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, a prisutnima su se obratili  i gradonačelnik Ivan Hanžek te ravnateljica Božica Šarić. U uređenje školskih sportskih terena županija je uložila 770 000 kuna, dok je grad Zabok doprinio uređenju školskog prilaza. Samo otvorenje obogaćeno je plesnim točkama i raznim sportskim aktivnostima, a održana je i revijalna utakmica između Košarkaškog kluba Zabok te učenika i nastavnika Škole.

“Supartnerstvom našeg osnivača i grada te poslovnih subjekata KZŽ, naših učenika i profesora vjerujemo da će ovaj prostor i ova škola u budućnosti biti najljepše mjesto za učenje i stvaranje u Zaboku, mjesto zelenila, hortikulture, umjetnosti i sporta na otvorenom. Važno je naglasiti da je ovo igralište dobrobit ne samo za učenike naše škole u smislu izvođenja nastave već je značajno za cjelokupnu lokalnu zajednicu, jer na ovom igralištu dobrodošli su svi oni koji cijene igru, pokret i sport općenito. To je svojevrstan doprinos zdravlju i kvaliteti života mladih” – zaključila je ravnateljica Šarić.

Otvorenju su također prisustvovale zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek te članica školskog odbora i predsjednica Društva naša djeca Zabok Sonja Borovčak.

Saznajte više na…

Prethodni članakUvodna konferencija Erasmus+ projekta “Moderna učionica”
Sljedeći članakŠUDIGO na Danima mobilnosti i edukacije u Zagrebu
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.