U Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok 12. listopada 2018. godine održala se uvodna konferencija Erasmus+ projekta Moderna učionica. Konferenciju je vodila koordinatorica projekta nastavnica Barbara Hanjilec, a uz nastavnike i učenike škole konferenciji su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek te ravnateljica škole Božica Šarić.

Glavni cilj projekta Moderna učionica je uz pomoć zanimljivih nastavnih strategija poput metode projektne nastave, obrnute učionice, hibridne nastave, coachinga te raznih drugih recentnih obrazovnih praksi osuvremeniti nastavni proces oslanjajući se pritom na digitalne tehnologije i vještine. Riječ je o projektu koji je vođen idejom europskog razvojnog plana i koji će dodatno pozitivno utjecati na učenike i profesore ŠUDIGO-a, ali i na širu zajednicu s obzirom da će diseminacijske aktivnosti obuhvatiti široki spektar publike u području obrazovanja. Tijekom realizacije aktivnosti projektni tim odlazit će na planirane edukacije gdje će se educirati za korištenje određene nastavne strategije i prakse. Uz to, tijekom projekta nastavnici sudjeluju na edukacijama, webinarima i specijaliziranim projektima koji se održavaju na platformama eTwinninga i School Education Gatewaya. Ipak, glavni protagonisti projekta su sami učenici, koji će aktivno sudjelovati u diseminacijskim aktivnostima.

Kako se uvodna konferencija projekta održala u vrijeme obilježavanja Erasmus+ dana, učenicima je osim samog projekta predstavljen i sam Erasmus+ program i mogućnosti koje im se nude kroz nastavak školovanja. Želja nam je realizirati projekt kroz što više različitih aktivnosti koji prikazuju višestruke mogućnosti prenošenja i upotrebe znanja.

Naš rad, aktivnosti i zabavne procese možete pratiti na web sjedištu projekta, na Facebook stranici te na tumblr platformi. Lajkate nas i podržite Modernu učionicu kako bismo korak po korak zajedno izgradili moderno i tolerantno društvo.

Prethodni članakErasmus+ dan u našoj školi
Sljedeći članakOtvorenje nove školske knjižnice i košarkaškog igrališta
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.