Početkom novog tjedna dolazi jedna uzbudljiva vijest za sve učenike i profesore Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Na otvaranju školskog igrališta u listopadu prošle godine saznali smo kako je Škola odbila ponudu Krapinsko-zagorske županije o izgradnji rekreativnog bazena u stražnjem dijelu školskog dvorišta te je umjesto toga odabrala dva kontejnera za odlaganje biootpada. Nakon burnih reakcija učenika, ravnateljica Božica Šarić ipak je odlučila prihvatiti ponudu župana Željka Kolara te tako početkom svibnja kreće konstrukcija dvoranskog krila s bazenom za rekreaciju učenika.

Bazenom i saunom do manjeg stresa učenika i profesora

Kako doznajemo, dvoransko krilo trebalo bi se sastojati od bazena sa sedam plivačkih traka, kao i rekreacijskih sprava za vježbu koje će učenici moći koristiti i tijekom vikenda preko kartica za ulaz u rekreacijski prostor, a profesori će imati pristup saunama za relaksaciju nakon napornog dana. U planu je i organizacija školskog tima plivača, a dvoranu s bazenom moći će koristiti i drugi učenici zabočkih škola ukoliko zakupe slobodan termin. Sredstva za izgradnju dobivena su iz Europskih fondova za rekreaciju mladih i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Konstrukcija dvoranskog krila kreće u svibnju, a kraj radova se očekuje početkom nadolazeće školske godine 2019./2020. S ovim projektom naša škola istaknut će se u županiji kao jedina škola koja ima organiziranu vodenu rekreaciju, što je inače standard većine europskih škola.

Uvijek je važno pročitati i ono što piše s malim slovima. Na žalost učenika (a vjerojatno i profesora), ova vijest je samo prvotravanjska šala. Ovime želimo ukazati na svakodnevnu poplavu lažnih vijesti na internetu te upozoriti čitatelje da sve informacije uvijek provjere iz više izvora. Bez obzira na to, pokažite danas i vi svoj prvotravanjski duh te, ako ste pročitali ovaj dio članka, našalite se i proširite ovu vijest i gledajte iznenađena lica vaših prijatelja i kolega.
Prethodni članakDvije druge nagrade na međunarodnom natjecanju iz solfeggia
Sljedeći članakMarijana Culej i Ivana Zaić osvojile 2. mjesto na natjecanju WorldSkills
Glavni urednik digitalnog izdanja školskog lista "Tabula nova" (šk. god. 2019./2020.)

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.