Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sudjelovala je na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia koje je održano 27. i 28. ožujka na Zagrebačkom velesajmu. U ta dva dana Agencija za strukovno obrazovanja i obrazovanje odraslih okupila je 580 natjecatelja i sudionika smotri koji su se pod mentorstvom 400 nastavnika natjecali u čak 43 discipline.

U međusektorskoj smotri iz grafičkih tehnologija i audio-vizualnog oblikovanja sudjelovale su učenice trećeg razreda medijskih tehničara Marijana Culej i Ivana Zaić. Pod mentorstvom nastavnika stručnih predmeta Vedrana Ercega dizajnirale su i grafički oblikovale plakate na temu WorldSkills natjecanja i smotre te za navedeni rad osvojile drugo mjesto. Učenica Marijana ponosna je što je imali priliku predstavljati svoj rad i Školu na ovoj smotri te ističe da je i samo sudjelovanje na smotri bilo poprilično interesantno. „Doživjela sam nešto novo i drugačije kroz novi pristup ovom natjecanju. Mogli smo vidjeti učenike kako realiziraju svoje ideje te usporediti svoj način s njihovim i naučiti nešto novo od njih. Smatram da je ovo natjecanje odličan poticaj za daljnje razvijanje u onome što volimo i preporučujem svima koji imaju priliku da sudjeluju na nečem sličnom“, poručuje Marijana koja smatra da se ovakva prilika ne propušta.

Nije teško biti cool ako ste šudigovci (na natjecanju i smotri WordSkills Croatia)

Na natjecanju iz multimedije zavidne rezultate u snažnoj konkurenciji ostvario je i učenik četvrtog razreda medijskih tehničara Mario Jadek. „Natjecanje je bilo zanimljivo i poučno, no moglo je proći i bolje. Smatram da sam po komplimentima drugih kandidata na natjecanju ipak trebao biti više rangiran, ali što je tu je. Kroz rad i pripreme za natjecanje sam zbilja puno toga naučio“, zaključio je Mario kojeg je za natjecanje pripremala nastavnica stručnih predmeta Marina Kanceljak Buhin.

Brojni posjetitelji, učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske obilazili su ovo događanje, a u radu državnog povjerenstva sudjelovali su i naši nastavnici Nikola Sinković i Ruža Leskovar.

Priredili: Sara Strugar i Borna Banovec, 2.MT

Prethodni članakŠudigovci će na jesen moći zaplivati u školskom bazenu
Sljedeći članakGdje su mi ključevi?
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.