Otvoreni dan Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok održat će se po prvi puta u virtualnom obliku i to u subotu, 9. svibnja. “Procesi koji se događaju u školstvu nametnuli su nam nove izazove. Promjene koje su nastupile u vrijeme Covida-19 u potpunosti su digitalizirale gotovo sve segmente školstva pa tako i pripreme za upis učenika u prvi razred srednje škole, stoga ove godine po prvi puta organiziramo Virtualni otvoreni dan ŠUDIGO-a”, pojašnjava ravnateljica Božica Šarić.

Škola poziva osmaše i njihove roditelje na virtualno predstavljanje škole, obrazovnih programa i aktivnosti. Virtualno videopredstavljanje održat će se od 10 do 10.30 i od 12 do 12.30 na ovoj poveznici.

“Smatramo da je upis u prvi razred srednje škole vrlo značajna aktivnost i često jedan od presudnih životnih izbora koji određuje profesionalni put svake mlade osobe. Na tragu toga želimo pomoći i roditeljima i učenicima u tako važnom izboru. Stoga sve zainteresirane imamo namjeru što bolje upoznali s našom školom, programima i bogatim aktivnostima koje provodimo već dugi niz godina, kako bi svi oni koji razmišljaju o umjetničkom obrazovanju imali sve dostupne informacije”, poručuje ravnateljica Šarić.

Stoga će se u vrijeme virtualnog sastanka moći razgovarati s ravnateljicom škole Božicom Šarić, pedagoginjom Monikom Antunović te nastavnicima pojedinih strukovnih i umjetničkih odjela koji će prisutne upoznati sa školom, pojedinim obrazovnim programima i aktivnostima te uvjetima upisa u 1. razred u šk. god. 2020./2021.

“Kako bismo što bolje upoznali potencijalne buduće učenike s radom naše škole do kraja nastavne godine intenzivnije će se promovirati Škola, njezini programi, projekti i ostale aktivnosti kojima se bave učenici u redovnoj nastavi, izvannastavnim aktivnostima i projektima. Fokusirat ćemo promociju na učeničke radove i aktivnosti iz pojedinih programa: likovna umjetnost i dizajn, grafička tehnologija, glazbeni programi, medijski i grafički tehničari, web dizajneri”, zaključuje ravnateljica Šarić. Neke od tih radova moguće je pogledati i na stranici virtualne izložbe.

Prethodni članakHamlet za mlade
Sljedeći članakPogled kroz prozor Ivane Tramišak
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.