Online međunarodno glazbeno natjecanje – 1. International Music Competition Online u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo održano je kvalitetom na zavidnoj razini. Na natjecanju su sudjelovali i učenici glazbenih odjela Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Prvu nagradu (apsolutno prvo mjesto, 98 bodova) u V. kategoriji (tambura) osvojio je Roberto Hren, učenik 4. razreda glazbenog odjela te se kao finalist plasirao na 11. međunarodni festival klasične glazbe koji će se održati sljedeće godine u travnju. Njegov mentor je Petar Varga, a korepetitorica Valentina Čanžar. Treću nagradu osvojile su Magdalena Škreblin (klarinet) pod mentorstvom Alena Kundiha uz korepeticiju Irene Lenuzzi te Doris Tkalčević (violina) pod mentorstvom Martine Filipan i uz korepeticiju Danijela Gašparovića.

“Ovo je još jedna potvrda kvalitete rada nastavnika ŠUDIGO-a i njihovih učenika koji svoj talent usavršavaju iz godine u godinu i ističu se uspjesima na različitim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima”, ističe ravnateljica Božica Šarić.

Prethodni članakFleksibilni u grafici – novi Erasmus+ projekt naše škole
Sljedeći članakUčenici tijekom nastave na daljinu stvaraju projekte i osvajaju nagrade
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.