Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok odobren je i za sljedeću školsku godinu novi Erasmus+ projekt u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u vrijednosti od 39 128 eura. Projekt pod nazivom Fleksibilni u grafici omogućit će učenicima trećeg razreda grafičkih tehničara odlazak u Budimpeštu u ožujku 2021. godine. Učenici će u Mađarskoj odraditi dio praktične nastave u tamošnjim tiskarskim tvrtkama, čime će obogatiti svoje profesionalno i osobno iskustvo.

“Nadamo se da će u sljedećoj školskoj godini biti sigurnije putovati izvan Hrvatske i da će svi uvjeti biti pogodni za odlazak i stručno usavršavanje učenika”, ističe ravnateljica Božica Šarić.

Suradnja s grafičkim tvrtkama

Škola i ove godine ima namjeru upisati jedan razredni odjel za zanimanje Grafički tehničar pripreme u sektoru Grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje. Za ovaj novi obrazovni program osigurana je suvremena oprema i pripremljeni svi uvjeti za rad u školi, a dio praktične nastave odrađivat će se i u suradnji s grafičkim tvrtkama s kojima Škola ima izvrsnu suradnju – Valoviti papir Dunapack, HON-ING, Birotehnik i Radin-grafika.

“Ove tvrtke u velikoj mjeri podupiru razvoj ove struke u Školi, ali i stipendiranjem pomažu učenike te im omogućuju zaposlenja nakon završene srednje škole”, zaključuje ravnateljica Šarić.

Prethodni članakPoslušajte nove radijske emisije u našoj Medijateci
Sljedeći članakGlazbenjaci uspješni na međunarodnom online natjecanju
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.