Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok kontinuirano vodi brigu o obrazovanju i stručnom usavršavanju svojih učenika radi njihovog boljeg uključivanja na tržište rada u sektorima za koje se učenici školuju. Odobreni projekt za sljedeću školsku godinu, u sklopu programa Erasmus+ KA1 pod nazivom Iskustveno učenje – iz simulacije u stvarnost vrijedan je oko 50 tisuća eura, a glavna aktivnost odnosi se na realizaciju stručne prakse učenika web dizajna u Barceloni u Španjolskoj i trajat će dva tjedna.

Cilj ovog projekta je stjecanje iskustva i praktičnih vještina u stvarnim uvjetima za što ne postoje adekvatni uvjeti u regiji zbog slabije razvijenih tehnologija, ali i zbog prebrzih promjena trendova i tehnološkog napretka struke.

“Ovime želimo omogućiti učenicima iskustvo stvarnog poslovnog okruženja uz mentorstvo stvarnog radnika te stvarnog klijenta za kojega će se realizirati realni projekt korištenjem najnovijih tehnologija, alata i metodologija rada po europskim principima dobre prakse koji nam u nastavi zbog prebrzog napretka nisu u dovoljnoj mjeri dostupni”, istaknula je ravnateljica Šarić.

Učenici će kroz uvid u poslovno okruženje i najnovije tehnologije/metodologiju osnažiti svoje digitalne, organizacijske, komunikacijsko-suradničke i poduzetničke vještine, čime će biti konkurentniji na tržištu rada. U pripremi i provedbi mobilnosti sudjelovat će ravnateljica Božica Šarić, koordinatorica projekta Dea Kovačević te koordinator prihvatne ustanove, nastavnici stručnih predmeta Krešimir Varga, Davorka Frgec Vrančić, Nikola Sinković i školska pedagoginja Monika Antunović, ali i ostali djelatnici iz škole i tvrtki. Oni svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom mogu pridonijeti uspješnom održavanju mobilnosti.

“Ovaj projekt imat će pozitivan utjecaj na naše profesore koji će dobiti uvid u rad te steći praktična znanja u okruženju respektabilnih tvrtki, koja mogu primijeniti u nastavi. Sudjelovanjem na mobilnostima učenicima će se pružiti i jasnije sagledavanje izbora budućeg studija ili zaposlenja budući da kompetencije stečene kroz iskustvo u europskom okruženju mogu primijeniti i kod budućih poslodavaca, u Hrvatskoj, ali i u drugim državama Europske Unije”, zaključila je ravnateljica.

Prethodni članakWeb projekti – od analize do implementacije
Sljedeći članak“QRious?”
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.