Učenici drugog razreda medijskih tehničara, u pratnji svoje razrednice Tamare Bilankov, u srijedu (20. veljače) posjetili su Zagrebački plesni centar (ZPC) gdje su pogledali predstavu ESC ROOM. Na terensku nastavu zaputili su se ujutro sa zabočkog kolodvora. Po dolasku u Zagreb obišli su okolicu Cvjetnog trga, Trga bana Josipa Jelačića i Tkalčićeve ulice.

Zagrebački plesni centar smješten je u samom centru grada gdje je nekad bilo kino Lika koje je danas prošireno i rekonstruirano u plesni centar. Zgrada se sastoji od tri dvorane – bijele, sive i crne. Bijela i siva dvorana su prostori u kojima se održavaju treninzi i radionice, dok je najveća crna dvorana ujedno i izvedbena gdje se plesna predstava održala. Dvorane povezuju hodnici različitih žarkih boja koji sve čine veoma zanimljivim i uzbudljivim. Na vrhu zgrade nalazi se terasa na kojoj se za vrijeme toplijih dana održavaju razni programi. Ukupan ugođaj zgrade daje jednu zanimljivu i drugačiju atmosferu.

ESC ROOM – kroz ples o mladima i virtualnom svijetu

Nakon razgledavanja zgrade smjestili smo se na tribinama i čekali početak predstave koja se bavi temom računalnih igara i virtualnog svijeta. Tri plesačice koje su nastupale bile su veoma koordinirane i talentirane. Tema performansa djelovala mi je pomalo zbunjujuće, no razni zvučni i vizualni efektni pomogli su mi u lakšem shvaćanju.

Nakon završetka predstave o stvaranju i provedbi tih efekata, odnosno dizajnu svjetla, govorio je Marino Frankola, majstor za specijalne efekte. I drugi profesionalci predstavili su svoja zanimanja kako bi učenicima približili mogućnosti koje su im dostupne na tržištu rada. Producent ZPC-a Jure Matulić predstavio je područje kazališne produkcije, Martina Nevistić područje plesa, koreografije te organizacijskih i pedagoških aktivnosti, a Martina Marin je učenicima kroz interaktivnu šetnju približila povijest zgrade i organizacije ZPC-a. Kao šećer na kraju, učenici su sudjelovali na radionici vezanoj za to koliko im se svidjelo iskustvo s suvremenim plesom.

Napisala: Sara Strugar, 2.MT, snimili: učenici 2.MT razreda i T. Bilankov

Prethodni članakMeđunarodni dan materinskoga jezika
Sljedeći članakNa Mreži TV objavljen prilog o projektu “Moderna učionica”
Novinarka digitalne redakcije (šk. god. 2018./2019.) koja inspiraciju traži u druženju i razgovoru s prijateljima.

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.