Učenici 4. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok smjera industrijski dizajner i dizajner odjeće imali su 31. listopada 2018. terensku nastavu u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu.

Tom su se prilikom upoznali s tehničkim, znanstvenim i umjetničkim inventarom suvremenog prostora Studija GAA kao umjetničkog kiparskog i multimedijalnog centra Hrvatskog zagorja. Studio raspolaže izložbenim prostorom, konferencijskom dvoranom, stolarskom i restauratorskom radionicom, foto studijem i knjižnicom te je posjetiteljima na raspolaganju vrhunski dizajnirana multimedija: interaktivni kiosci prilagođeni različitim dobnim i obrazovnim skupinama te skupinama s posebnim potrebama, koji kroz autorske tekstove i fotografije, muzejsku dokumentaciju i posebno snimljene mini-dokumentarce nude informacije o Augustinčiću i klanječkoj Galeriji.

Osim toga u samoj su Galeriji učenici upoznali segmente velikog kiparskog opusa Antuna Augustinčića o kojem im je nadahnuto govorio kustos klanječke galerije Davorin Vujčić. Potom su u Studiju primijenili spoznajne momente u radionici modeliranja u glini koju je vodila Petra Šoltić s prikazom poznavanja i interpretiranja anatomije ljudskog tijela i gdje su im se pridružili i njihovi nastavnici Mirjana Smolić, Štefica Zajec Stanić i Nikola Sinković.

U kiparskom studiju s Augustinčićem 2018. / Google Photos
Prethodni članakKako je to svijet gledati kroz “pijane naočale”
Sljedeći članakU školskom hodniku dva nova zida – zid predrasuda i zid tolerancije
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.