Nastavnica stručnih predmeta Tamara Bilankov uspješno je završila edukaciju Introducing Project Based Learning in the classroom koja se održala u sklopu Erasmus+ programa Moderna učionica tijekom mobilnosti u Bolonju. Edukacija je bila jako korisna i zanimljiva te je obilovala praktičnim savjetima za rad s učenicima kroz suvremene metode usvajanja znanja.

Stečeno znanje nastavnica će uskoro podijeliti sa zainteresiranima kroz mnoge diseminacijske aktivnosti te će nova saznanja i vještine trajno implementirati u vlastiti nastavni proces s ciljem što obuhvatnijeg ostvarivanja ciljeva te ishoda nastavnog sadržaja. Osim konkretnog PBL edukativnog treninga tijekom boravka na mobilnosti nastavnica je posjetila MAMbo-Museo d’Arte Moderna di Bologna, izložbu suvremene umjetnosti That’s IT, izložbu Alphonse Mucha u Palazzo Pallavicini te izložbu Hokusai Hiroshige u Museo Civico Archeologico i naposljetku Lumiere Cinema što je dodatna dimenzija njezinog stručnog usavršavanja u području umjetnosti i multimedije.

Osim zanimljivog obilaska kulturnih znamenitosti u centru grada posjetila je crkvu San Luca koja se nalazi na veoma strmoj i neobičnoj lokaciji s koje se može vidjeti panorama Bolonje te je uz pomoć stručne vodičke otkrila sedam povijesnih čuda Bolonje. Družeći se s kolegama informirala se o mnogim zanimljivostima o načinima i uvjetima školovanja unutar njihovih obrazovnih sustava.

Prethodni članakDani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Sljedeći članakMentalno zdravlje mladih
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.