U okviru Dana Ksavera Šandora Gjalskog i ove je godine (27. listopada) u zabočkoj gimnaziji održana promocija PoZiCe – zbirke literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice

Program je otvorila zanimljiva i efektna modna revija učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koja se predstavila kolekcijom završnih radova učenica dizajna odjeće: generacija 2017./2018. Modeli su inspirirani motivima iz prirode, biljnim i životinjskim svijetom i elementom vode. Svi modeli originalni su dizajnerski produkti i u sintezi su s modnim dodacima. Kolekcija od četiri modela inspirirana je različitim zagrebačkim zdencima i fontanama. Fontana Jelen Dušana Džamonje, zdenac Mladosti Tomislava Ostoje, fontana Gljiva Hermanna Bolléa i moderna Zagrebačka fontana Helene Paver-Njirić poslužile su kao inspiracija za formu i teksturu modela.

Kolekcija je sinteza arhitektonskih motiva i elementa vode te je izrađena tehnikom ručnog oslikavanja i kačkanja. Izradile su je učenice dizajna odjeće Marija Matok i Valentina Stojković pod mentorstvom profesorice Štefice Zajec-Stanić i Ivanke Jagečić. Scenski je nastup s učenicama pripremila profesorica Davorka Varžić.

IZVORDani Ksavera Šandora Gjalskog/Tina Marušić
Prethodni članakWeb dizajneri uronili u svijet virtualne i proširene stvarnosti
Sljedeći članakDani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.