Predstavnici Jutarnjeg lista posjetili su prošlu srijedu Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i njezinu redakciju školskog lista Tabula nova te uručili priznanja i vrijedne nagrade za najbolji tiskani i digitalni srednjoškolski list u Hrvatskoj.

Kako kažu, pažnju šesteročlanog žirija Jutarnjeg lista, Tabula je pridobila na prvu zbog atraktivne naslovnice. Pobjednički broj iscrpno se bavi temom mladih i seksualnosti, pri čemu je naslovnica ilustrirana fotografijom dviju djevojaka u (skoro) poljupcu. Tema je odrađena temeljito, sa svih aspekata, pokrivajući sve vrste seksualnosti, izazove i dvojbe s kojima se susreću srednjoškolci. Iznimno kvalitetni tekstovi, privlačna oprema, zanimljive fotografije, sve je to – kako su objasnili članovi povjerenstva Jutarnjeg lista – bilo zaslužno za proglašenje Tabule nove najboljim srednjoškolskim listom na natječaju Jutarnjeg lista Biramo školski list godine.

– Mi smo umjetnička škola, a seksualnost je najviše izražena upravo u našem području. To je tema koja ne treba biti tabu. Pritom u svojoj školi nemamo problema s cenzurom, pišemo doista svašta, provokativni smo i skloni objaviti dijametralno suprotna mišljenja sugovornika o istoj temi. Volimo takve kontraste – objasnila je učenica Petra Sokolić, glavna urednica tiskanog i digitalnog izdanja Tabule nove. Na susretu su redakciju također predstavljali učenici Stela Matković, Rea Čavić i Borna Banovec, a mentori su im Nikola Sinković i Marina Kanceljak Buhin (tiskano izdanje) te Krešimir Varga (digitalno izdanje).

Na natječaju je škola ove godine odnijela dvostruku pobjedu: Tabula nova pobijedila je i u konkurenciji najboljih digitalnih listova. – Njihove web stranice ne bi se posramili ni neki hrvatski mainstream mediji – zaključak je povjerenstva o digitalnom pobjedniku.

– Drago mi je zbog učenika jer na ovaj način promoviramo njihove sposobnosti i vještine, jezične kompetencije, pismenost, ali i samu školu. Iako smo svjesni trendova, nećemo odustati od tiskanog izdanja – kaže ravnateljica Božica Šarić.

Pročitajte cjelovitu reportažu na stranicama Jutarnjeg lista.

Prethodni članakCarmen Bačura Potočić izlaže u zabočkoj knjižnici
Sljedeći članakWeb dizajneri uronili u svijet virtualne i proširene stvarnosti
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.