U Centru za mlade KZŽ u petak, 15. lipnja 2018. održana je završna konferencija projekta Primjena CLIL metode u nastavi web dizajna. Projekt se u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok provodio od 19. lipnja 2017. do 18. lipnja ove godine kada su provedene brojne projektne aktivnosti. Na konferenciji su se osim članova projektnog tima Barbare Hanjlec, Valentine Petric Klaužer, Nina Skozrita i Borjana Komarice učenicima drugih i trećih razreda obratile i ravnateljica Božica Šarić te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek.

Koordinatorica projekta B. Hanjilec istaknula je kako je ispunjavanje ciljeva i ostvarivanje zadanih ishoda ovisilo o stručnim edukacijama nastavnika sudionika projektnog tima, dok je profesor B. Komarica ukratko opisao svoju edukaciju i dojmove s posjeta engleskoj umjetničkoj školi. O dvojezičnom e-Pojmovniku stručne terminologije za područje nastavnih predmeta – Likovna umjetnost, Dizajn za web i Programiranje za web – te provedenoj pilot-nastavi na engleskom jeziku u 2.WD razredu u navedenim predmetima govorili su profesori N. Skozrit i V. P. Klaužer.

Kako je projekt bio prvenstveno usmjeren na 2. razred web dizajna koji se uključio u sve projektne aktivnosti, predstavnik razreda Mario Fučkan govorio je o svojem iskustvu te zadovoljstvu projektom. Učenici su sudjelovali i u tri projekta na eTwinning online platformi na kojima smo povezali našu školu sa školama unutar i van Hrvatske. O iskustvu na jednom takvom projektu govorila je učenica Doris Tkalčević.

Iako je projekt službeno završen, zamišljen je kao priprema Škole za uvođenje dvojezičnosti u školskoj godini 2019./2020. e-Pojmovnik će se nadograđivati i dalje kroz novi Erasmus+ projekt Moderna učionica, a koristeći eTwinning online platformu povezat ćemo se s još više europskih i hrvatskih škola.

Prethodni članakIzložba medijskih tehničara “zasvijetlila” gradsku galeriju
Sljedeći članakeTwinning projekti u našoj školi
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.