Suvremena izložba učenika u području grafičke tehnologije i audiovizualnog oblikovanja iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, pod nazivom Zasvijetli, otvorena je 13. lipnja u Gradskoj galeriji Zabok i ostati će otvorena do 13. srpnja 2018. Na izložbi su predstavljeni učenički radovi koji kroz medij filma, videa, fotografije te video instalacije rekonstruiraju našu svakodnevnicu pridodajući joj umjetničku dimenziju, odnosno autorsku viziju. Riječ je o učenicima iz sektora medijskih tehničara koji su na ovakav način pokazali kako njihove vještine u drugačijoj percepciji postaju stvaralačke.

Uvodnim govorom ravnateljica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Božica Šarić, pohvalila je učenike te ih ohrabrila da nastave analitički razmišljati o svijetu koji ih okružuje. Potom je zamjenica gradonačelnika grada Zaboka, Valentina Đurek, istaknula važnost ovakvog učeničkog izražavanja, a izložbu je nakon obraćanja učenicima otvorila Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije.

Posjetitelji izložbe izrazili su svoje zadovoljstvo umjetničkim radovima i atmosferom za koju je između ostalog zaslužna i učenica Doris Tkalčević, koja je na otvorenju izvela glazbeni performans tijekom kojeg je pod ultraljubičastim svijetlom na violini izvela glazbenu temu iz kultnog filma Psiho Alfreda Hitchocka te autorsku skladbu profesora Tina Ujevića. Osim nje, atmosferi je pridonio i učenik Mihael Mutak koji je puštao elektronsku glazbu uz koju su posjetitelji, nakon razgledavanja izložbe, mogli uživati. Postav izložbe koordinirale su nastavnice Tamara Bilankov i Ruža Leskovar.

Prethodni članakOd teorije do primjene – integrirano učenje stranog jezika i sadržaja struke
Sljedeći članakZavršna konferencija Erasmus+ projekta
Redakcija digitalnog školskog lista "Tabula nova"

Komentiraj

Molimo upišite svoj komentar!
Molimo upišite svoje ime.